Vår historie

Helt siden Element Logic så dagens lys i 1985, har vi maksimert virksomheters lagerdrift over hele verden.

Optimalisering siden dag én

Siden Element Logic ble grunnlagt i 1985, har målet vært å optimalisere lagerytelsen. Våre første automatiserte produkter var vertikale karuseller og i løpet av et tiår ble Element Logic markedsledende i Norden. Nøkkelen til vår suksess var den samme som den er i dag­: hardtarbeidende ansatte som er stolte av å forstå kundenes behov og har troen på ny teknologi.

I begynnelsen skrev vi programvaren vår basert på en stoppeklokke og telte trinnene til lagerarbeidere. Selv om metodene våre har utviklet seg, forblir kjernen i produktet vårt det samme: smart automatisert plukkteknologi sammen med vår egen programvare for å forbedre lagerarbeidsflyten.­

Bilde fra 80-tallet av tre menn foran en datamaskin

Den opprinnelige AutoStore-partneren

I 2003 møttes oppfinneren av AutoStore-robotene Ingvar Hognaland og Element Logic-grunnlegger Kjell Blakseth på en messe. Mens bransjen var skeptisk til deres «vanvittige robotidé», elsket vi den. Seks måneder senere bygde Element Logic verdens første AutoStore-anlegg.

De første årene av partnerskapet var imidlertid tøffe. Markedet var redd for automatisering, og folk var fokusert på risikoene som var involvert. Selv om produktet var i sin spede begynnelse og ikke hadde oppetiden det er kjent for i dag, var potensialet tydelig for Element Logic.

Det ble skapt tette bånd mellom Element Logic og AutoStore. To selskaper som kjenner og bryr seg om hverandre. Til slutt vokste vi sammen, produktet ble perfeksjonert, og markedet begynte å modnes.

Fem menn fra 80-tallet med hjelm, verneutstyr og verktøy

Ekspansjon

Norden har alltid vært Element Logics hjemmebane, men i 2015 solgte vi vårt første AutoStore-prosjekt utenfor Norden, og året etter ble mer enn 50 prosent av inntektene våre generert utenfor Norge. I 2016 åpnet kontorer i Tyskland, og like etter fulgte Storbritannia og Frankrike. I land etter land har vi hjulpet lagre med å lykkes, og designet smarte løsninger med AutoStore, noe som gir betydelig effektivitet på tvers av landegrenser. Underveis bygde vi både det største AutoStore-anlegget i verden, så vel som det minste.

I 2020 fikk Element Logic full europeiske distribusjonsrettighet for AutoStore, og åpnet fullskala kontorer i flere europeiske land. ­Siden 2020 har vi vært verdens største AutoStore-distributør, og vi oppnådde globale distribusjonsrettigheter i 2022, etterfulgt av oppkjøpet av SDI, noe som gjør oss til en av de største systemintegratorene i verden.

Etter hvert som barrierene for å bruke robotteknologi minsker, har Element Logic hatt en 30 prosent økning i omsetningen de siste årene, noe som markerer en eksponentiell vekst selskapet siden 2014.

Et kart i Element Logics farger med en logo i hvert kontinent.

Drevet av teknologi

Siden vi kjøpte vår første datamaskin i 1985 har vi aldri mistet troen på ny teknologi. Det er i Element Logics DNA å være tidlig ute, og vi har basert hele vår virksomhet rundt teknologi. Programvaren vår er en av våre mest verdsatte ressurser, fordi det lar kundene våre maksimere effektiviteten til AutoStore og øke produktiviteten på lageret. Det er i konstant forbedring i vår utviklingsavdeling.

Som AutoStore-pionerer elsker vi roboter forbedrer lager-virksomheter. Derfor samarbeider Element Logic med Right Hand Robotics som har lansert en robotarm med maskinlæringsteknologi. Robotarmen kan installeres på en plukkstasjon og er i stand til å plukke gjenstander den aldri har sett før. Når den plukker, lærer den. For å sitere vår testkunde: «Dette er fremtiden for internlogistikk ingen tvil om det».

Drevet av mennesker

Selv om vi jobber med spennende teknologi hver dag, verdsetter Element Logic mennesker enda høyere. Hos oss er vår kultur basert på en flat struktur, og vi fokuserer på å skape et respektfullt, ydmykt og åpent miljø. Dette karakteriserer også hvordan vi håndterer kunder og deres utfordringer – ingenting er for lite eller for stort.

Kontakt oss i dag

Finn ditt lokale kontor og ta kontakt.

Våre lokasjoner