Vår historie

Vi har maksimert suksessen til europeiske lagre helt siden 1985.


Kontakt oss i dag

Optimalisert siden første dag

Siden Element Logic ble grunnlagt i 1985, har målet vårt vært å optimalisere lagerets effektivitet. Våre første automatiserte produkter var vertikale karuseller og innen ti år ble Element Logic markedsleder i Norden. Nøkkelen til vår suksess var den samme som den er i dag: Hardtarbeidende ansatte som forstår kundens behov og som tror på ny teknologi.

I begynnelsen skrev vi programvaren vår basert på stoppeklokke og ved å telle skrittene til lagerarbeidere. Selv om metodene våre har utviklet seg, er kjernen av produktet det samme: Smart automatisert plukkteknologi håndtert med vår programvare for å forbedre arbeidsflyt på lagre.

Bilde fra 80-tallet av tre menn foran en datamaskin

Den originale AutoStore-partneren

I 2003 møttes oppfinneren av AutoStore-robotene, Ingvar Hognaland, og en av Element Logic-grunnleggerne Kjell Blakseth, på en messe. Mens bransjen var skeptiske til deres «vanvittige robotidé», elsket vi den. Seks måneder senere bygget Element Logic verdens første AutoStore-lager.

De første årene av partnerskapet var imidlertid tøffe. Markedet var redd for automatisering og mange fokuserte på risikoen. Selv om produktet var i sin spede begynnelse, og ikke hadde den opptiden det er kjent for i dag, var potensialet tydelig for Element Logic.

Det ble skapt tette bånd mellom Element Logic og AutoStore. To selskaper som kjenner hverandre og bryr seg om hverandre. Til slutt vokste vi sammen, produktet ble perfeksjonert, og markedet begynte å modne. 

Fem menn fra 80-tallet med hjelm, verneutstyr og verktøy

Utvidelse i Europa

Norden har alltid vært hjemmebane for Element Logic, men i 2015 solgte vi vårt første AutoStore-prosjekt utenfor Norden, og året etter ble mer enn 50 prosent av våre inntekter generert utenfor Norge. I 2016 åpnet vi vårt tyske kontor, mens Storbritannia og Frankrike fulgte etter. I land etter land har vi hjulpet lagre med å lykkes, og designet smarte løsninger med AutoStore, noe som har gitt betydelig effektivitet over landegrensene. Underveis bygde vi både det største AutoStore-anlegget i verden, så vel som det minste.

I 2020 vant Element Logic full europeisk distribusjonsrettighet for AutoStore, og åpnet fullskala-kontorer i Polen, Benelux og Frankrike. Nå er vi stolte av å kalle hele Europa vårt lokale marked.

Barrierene for bruk av robotteknologi synker, og i 2019 omsatte Element Logic for mer enn 80 millioner euro, noe som markerer en eksponentiell vekst siden 2014. Element Logic kommer til å vokse ytterligere med en spådd vekst på 40 prosent årlig.

Oversikt over Element Logics ekspansjon i Europa

Drevet av teknologi

Siden vi kjøpte vår første datamaskin i 1985 har vi hatt tro på det siste nye innen teknologi. Det er i Element Logics DNA å være teknologinysgjerrige, og vi har basert vår virksomhet på teknologi. Vår programvare er én av våre mest verdsatte ressurser, fordi det lar kundene våre maksimere effektiviteten av AutoStore og øke produktivitet på lageret. Det er i konstant forbedring i vår utviklingsavdeling.

Som AutoStore-pionerer elsker vi roboter som forbedrer lager virksomheter. Derfor samarbeider Element Logic med Right Hand Robotics som har lansert en robotarm med maskinlæringsteknologi. Robotarmen kan installeres ved en plukkstasjon og er i stand til å plukke gjenstander den aldri har sett før. Når den plukker, lærer den. Og den forbedrer seg hele tiden. For å sitere vår testkunde: «Dette er fremtiden for intralogistikk, ingen tvil om det».

Drevet av mennesker

Selv om vi jobber med spennende teknologi hver dag, verdsetter Element Logic mennesker enda høyere. Kulturen vår er basert på flat organisasjonsstruktur og vi fokuserer på å skape et respektfullt, ydmykt og åpent miljø. Dette kjennetegner også måten vi håndterer kunder og deres utfordringer – ingenting er for lite eller for stort.

 

Code of conduct

Kontakt oss i dag

Vi ser frem til å høre fra deg.

Kontakt oss