Roboten AutoStore Black line B1 jobber på lager

Element Logic med europeiske distribusjonsrettigheter

Etter å ha fått fulle distribusjonsrettigheter for AutoStore i Europa kan Element Logic etablere nye landsdivisjoner – og møte den økende etterspørselen etter lagerautomatisering med roboter.

Element Logic er glade for å kunngjøre utvidelsen med fulle europeiske distribusjonsrettigheter for den ledende robotlagerløsningen AutoStore.

– Vi har jobbet mot dette målet i lang tid, og vi er veldig fornøyde med å ha kommet til en avtale med AutoStore. Den gir oss rett til å ekspandere til nye markeder når vi ser attraktive muligheter i fremtiden, sier konsernsjef Dag-Adler Blakseth i Element Logic.

De utvidede distribusjonsrettighetene vil styrke det mer enn 15 år lange samarbeidet med AutoStore ytterligere, slik at Element Logic kan åpne flere lokale avdelinger med salgsteam som jobber med de geniale AutoStore-produktene over hele Europa.

– Som et globalt selskap med vekst over hele verden blir det stadig viktigere at vi samarbeider med integratorer som kan imøtekomme de ulike behovene til kundene våre. Vi er glade for å se at Element Logic utvider territoriet sitt i Europa, og vi gleder oss til å samarbeide enda mer med dem i nær fremtid, sier konsernsjef Karl Johan Lier i AutoStore.

Element Logic CEO Dag Adler Blakseth with quote

Nye virksomheter i Polen og Benelux-landene

Som et resultat av den nye avtalen starter Element Logic i dag offisielt opp fullskaladrift i både Polen og Benelux-landene.

– De nye europeiske distribusjonsrettighetene betyr at hele Europa er vårt lokale marked, og at vi kan fungere enda bedre som samarbeidspartner for internasjonale kunder med virksomhet i flere land, sier Blakseth.

– Polen tilbyr mange muligheter for Element Logic. Den sentrale beliggenheten betyr at landet blir et europeisk logistikknutepunkt og vil fungere som transittpunkt mellom Øst- og Vest-Europa. Vi har også en rekke distribusjonssentre som dekker lager-, plukke- og pakkeprosesser for vestlige selskaper, sier Anna Wiśniewska, administrerende direktør for Element Logic i Polen.

Som administrerende direktør for Element Logic Benelux BV får Rob Pauls ansvaret for vekst- og salgsaktiviteter i Benelux-landene.
– Med fulle AutoStore-distribusjonsrettigheter for Benelux-landene kan vi nå styrke tilstedeværelsen ytterligere i Nord-Europa. AutoStore-løsningen kombinert med Element Logics omfattende erfaring og strålende programvare vil fremme vekst både for Element Logic og kundene våre, sier Pauls.

Fremtiden innenfor lagervirksomhet

AutoStore er den ledende løsningen for automatisert materialhåndtering og har enestående egenskaper med hensyn til plassbesparelse, høy hastighet, fleksibilitet og skalerbarhet. Element Logic er en spesialisert leverandør av AutoStore-systemer og har utviklet en unik ekspertise siden selskapet installerte verdens første AutoStore-anlegg i 2003. Element Logic har en lang merittliste som omfatter både verdens minste og verdens største AutoStore-anlegg.

Element Logics skreddersydde programvare gjør det mulig å utnytte AutoStore enda bedre. Den erfarne distributøren har optimalisert lagerytelsen hos mange kunder i ulike bransjer og bevist at dette er fremtiden innenfor lagervirksomhet. Selskapet ligger i forkant internasjonalt for robotlagerløsninger og lanserte nettopp en helt ny robotarm som fungerer sammen med både større roboter og mennesker.

– Alle bransjeekspertene snakker om robotisering og påpeker at dette er fremtiden for bransjen. Derfor er det veldig morsomt å kunne lansere den optimale løsningen på utfordringene som alle i bransjen står overfor. Nå kan enda flere selskaper kombinere kompetansen fra Element Logic og AutoStore for å bli mer effektive og konkurransedyktige, sier Blakseth.

Robotarm jobber med lager-robot fra AutoStore i mørkt lokale.
ROBOTISERING: AutoStore-robot fra Element Logic sammen med den nylig lanserte robotarmløsningen.

Planlegging for vekst

Stadig flere selskaper ønsker å automatisere lagrene sine, så veksten i det europeiske markedet er åpenbar. Element Logics strategi er å utnytte de attraktive mulighetene i markedet og fortsette å øke selskapets lønnsomme vekst. Målet er å passere en omsetning på 200 millioner euro i 2022.

– Ved å etablere Element Logic i nye markeder og videreutvikle eksisterende markeder er planen å fortsette å vokse med mellom 25 og 50 prosent årlig, avslutter Blakseth.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du vite mer om hva vi kan gjøre for deg?

Ta kontakt