Automatisert produksjon gir konkurransefortrinn

Investeringen i AutoStore har gitt Kitron fornøyde ansatte, bedret konkurransekraft, samt en mer effektiv produksjon og distribusjon. Den unike løsningen har vært i drift i seks år – helt uten nedetid. Bli kjent med den her.

Det var flere grunner til at Kitron valgte å automatisere med Element Logic, og en av dem var at bransjen de opererer i er svært konkurranseutsatt og preget av mye outsourcing til utlandet for billigere arbeidskraft.

«På grunn av evner og vilje til å automatisere våre prosesser, står vi nå i en situasjon hvor vi ansetter flere medarbeidere»
– Tone Helle, Kitron

– Det at vi er konkurransedyktige gjør at vi bemanner opp, ikke ned. De ansatte har vært entusiastiske til automatiseringen fra første stund og forstår at det er nødvendig for å kunne fortsette å drifte fra Norge, forteller Tone Helle, Production Planning Manager i Kitron.

Et oversiktsbilde av Kitrons lager fra utsiden i fugleperspektiv. Rundt lagerbygningen er det flere trær og norsk skjærgård i bakgrunnen.
KONKURRANSEDYKTIGE: AutoStore-anlegget bidrar til økt lønnsomhet slik at Kitron kan drifte fra Norge.

Automatisert løsning produserer og distribuerer elektronikk

Kitron er en kontraktsprodusent av elektronikk for det profesjonelle markedet. Historien til det norske selskapet starter allerede på 1960-tallet i Arendal-området. Siden den gang har de opplevd flere fusjoner, omveltninger og endringer i markedet. Frem til 2015 hadde Kitron to produksjonssteder i Arendal-området, men da leiekontrakten gikk ut på det ene valgte de å flytte alle operasjonene til det gjenværende produksjonsstedet.

– Dette lageret var egentlig for lite for oss og vi ble nødt til å optimalisere lagerløsningen for å få nok plass. Etter et par interne runder falt valget naturlig på AutoStore fra Element Logic, sier Helle.

En rød AutoStore-robot kjører på aluminiumgriden høyt opp mot taket.
UTNYTTET AREALET: Det var fleksibiliteten og den effektive utnyttelsen av det tilgjengelige arealet som ble avgjørende for valget av Element Logic som automatiseringspartner for Kitron.

Utviklet skreddersydd AutoStore-løsning

Komponentene Kitron bruker til å produsere elektronikk blir bare mindre og mindre i takt med den teknologiske utviklingen. Kitron hadde derfor behov for at AutoStore effektivt kunne hente frem små komponenter til produksjonen og legge de overflødige delene tilbake på lageret. Løsningen ble et tilpasset AutoStore-system hvor noen av kassene er designet til å kunne deles opp i hele 30 lokasjoner.

– Kitron var vår første kunde med behov for å plukke til produksjon og legge tilbake resterende deler. Vi designet derfor en ny løsning med spesialbygde innlegg i kassene som forenklet prosessen og reduserte lagringsplassen markat. Den effektive løsningen plukker daglig mellom 2000 og 2500 transaksjoner, forklarer Arnold H. Nielsen, Key Account Manager i Element Logic.

Vi designet derfor en ny løsning med spesialbygde innlegg i kassene som forenklet prosessen og reduserte lagringsplassen markant.

Et nærbilde av en automatisert robothånd som produserer elektriske komponenter.
UNIK LØSNING: Muligheten for å legge varer og komponenter tilbake etter bruk på en effektiv måte var unik og utviklet spesielt etter behovene til Kitron. I ettertid har denne løsningen blitt brukt på flere kunder.

– Ettersom dette var første gang en slik integrasjon ble utført krevde det endel ekstra ressurser for å få det i havn. Som AutoStore-spesialist ga dette oss verdifull innsikt som vi har hatt god nytte av siden, forklarer Nielsen.

Vil du lese mer om hele prosessen rundt AutoStore-prosjekter med Element Logic?
Les mer her.

Fra 6300 til 7000 kasser

Serviceteknikere fra Element Logic utfører tre faste serviceintervaller i året hos Kitron. I tillegg kan Kitron enkelt kontakte ekspertene i supportavdelingen når det trengs ellers i året.

– Vi opplever Element Logic som raske på ballen når det oppstår utfordringer eller når det trengs oppgraderinger av software, sier Helle og legger til:

– Vi er svært fornøyde med effektiviteten AutoStore har gitt oss, og vi har ikke hatt nedetid siden oppstart for seks år siden.

Kitron har økt antall kasser fra 6300 til 7000 kasser de siste årene, men har fortsatt gode muligheter for videre utvidelser når tiden er inne.

– Det beste med AutoStore er at det er driftssikkert, fleksibelt og enkelt å skalere. Så fort designet er avklart går integrasjon og installasjon veldig smidig, avslutter Helle.

Tall og fakta

  • Lagerbygning på 700 m2
  • 350 ansatte
  • 7 roboter
  • AutoStore på 187 m2
  • 7000 AutoStore kasser
  • 1 Karusellporter for plukk og innlegg
  • 2 Conveyorporter for plukk og innlegg
  • Mellom 2000 og 2500 transaksjoner plukket daglig fra AutoStore

Vil du lære mer om våre løsninger?

Kontakt oss for mer informasjon!

Kontakt oss