Tjente inn AutoStore-investeringen i rekordfart

Vekstbedriften Elektroimportøren fikk avkastning på AutoStore-investeringen i løpet av to år. Nå ruster de seg for ytterligere vekst.

Elektroimportøren er leverandør av alt av elektrisk utstyr for både bedrifter og privatpersoner. De har opplevd en enorm vekst de siste årene, og har gått fra 200 millioner i omsetning i 2014, til en milliard i omsetning de siste tolv månedene.

Med denne enorme veksten ble det tydelig at det var behov for et nytt lager, og en effektivisering av prosessene. I 2017 ble derfor valget om å automatisere tatt, og allerede to år senere hadde Elektroimportøren tjent inn selve kostnaden for sitt nye AutoStore-anlegg levert av Element Logic.

– Vi var opptatt av at kostnadene ikke steg i takt med omsetningen, sier André Swensen, Logistikkdirektør i Elektroimportøren.

Kompakt og smart lagring

Ettersom Elektroimportøren allerede hadde bestemt seg for å utvide driften med et nytt lager ble det naturlig for Element Logic å være med på hele byggeprosessen for å optimalisere for AutoStore.

Portrettbilde av Account Manager Niklas Top Aanesen med sitat “Mange tror man er nødt til å bygge en helt ny lagerbygning for å automatisere med AutoStore. Detter er derimot kun en myte, og vi finner alltid en løsning som passer ditt bygg og dine behov».

– Mange tror man er nødt til å bygge en helt ny lagerbygning for å automatisere med AutoStore. Dette er derimot kun en myte, og vi finner alltid en løsning som passer ditt bygg og dine behov, forteller Niklas Top Aanensen, Key Account Manager i Element Logic Norge.

Vil du vite sannheten om flere automasjons-myter?

Last ned vår Whitepaper med 8 myter om automasjon!

Det var en stor avgjørelse for Elektroimportøren å automatisere lageret sitt, men med grundig veiledning fra Element Logic gikk prosessen hurtig og resultatet var over all forventning.

– Det knyter seg litt i magen når man hører ordet automasjon i logistikkbransjen med tanke på risiko, men nå som vi har blitt kjent med anlegget er det tydelig at AutoStore først og fremst tilrettelegger for kompakt og smart lagring, forteller Swensen.

Utvider AutoStore-anlegget i 2020

Veksten Elektroimportøren opplever ser ikke ut til å stoppe med det første, og de har derfor valgt å utvide AutoStore. Utvidelsen består av 9.600 kasser, en plukk-tunnel, 4 portrammer og 8 nye roboter. Dette er så og si en dobling fra det nåværende anlegget.

– Elektroimportøren tenker fremover med utvidelsen av anlegget sitt. Slik det er i dag, har de fortsatt plass til flere kasser og er dermed godt rustet for ytterligere vekst, sier Aanensen.

Valget om å utvide for fremtidig vekst kom etter grundige samtaler med eksperter fra Element Logic.

– Å utvide AutoStore kommer med kostnader, men ved å gjennomføre en større utbygging som gir plass til å vokse sparer Elektroimportøren penger og tid på enkeltutgifter som elektrikere og installasjon, forteller Aanensen.

Lageret til Elektroimportøren med det lett gjenkjennelige AutoStore-systemet i oransje farger som tar opp mye av plassen.
UTVIDER: Elektroimportøren ruster seg for ytterligere vekst og utvider AutoStore-anlegget sitt med 9.600 kasser, en plukk-tunnel, 4 portrammer og 8 nye roboter.

ROI og vekst

Da Elektroimportøren først investerte i AutoStore i 2017, var kostnad og ROI et stort tema. De anslo at det ville ta mellom tre og fire år før investeringen var tjent inn, men i praksis endte det med å kun ta to år.

– Under planleggingen av utbyggingen med Elektroimportøren i 2020 var ikke ROI et tema en gang. Det var en selvfølge, sier Aanensen.

For andre bedrifter i en vekstfase er rådet fra Elektroimportøren klart:

Ta en nærmere kikk på AutoStore-lageret til Elektroimportøren i denne videoen:

Tall og fakta (etter utbyggingen)

  • Lagerbygning på 5600 m2
  • 32 ansatte, 20 på lageret
  • 24 roboter
  • AutoStore 750 m2, inkludert plukktunell og serviceområde
  • 20 350 AutoStore kasser
  • 8 Karusellporter for plukk og innlegg
  • 4500 ordrelinjer plukket daglig fra AutoStore

Vil du lære mer om våre løsninger?

Kontakt oss for mer informasjon!

Kontakt oss