Denne løsningen ga XXL et stort konkurransefortrinn

Bare et år etter installasjonen av AutoStore opplevde XXL mye høyere effektivitet, bedre utnyttelse av den begrensede plassen, reduserte ledetider til XXL-butikkene og færre plukkfeil. Avkastningen på investeringen i prosjektet var også høyere enn forventet.

XXL Sport og Villmark er den største og raskest voksende sportskjeden i Norden. Den kontinuerlige veksten økte presset på lagrings- og håndteringskapasiteten, og medførte et behov for manuelle lagerjusteringer. Løsningen var Element Logics AutoStore® og eManager.

– Vi er veldig avhengige av effektiv logistikk for å gi kundene våre kjente merkevarer til lave priser. Samarbeidet med Element Logic er en av de viktigste suksessfaktorene for å oppnå en effektiv forsyningskjede med lave kostnader, sier lagersjef Geir Nielsen i XXL.

Kasser fulle av sportsutstyr som robotene plukker fra

Mer igjen for investeringen enn forventet

I fase 1 av AutoStore® med eManager konsentrerte man seg om tekstilsortimentet – segmentet med de største potensielle besparelsene på mer effektiv lagring og håndtering.

Fase 2 gjorde XXL i stand til å følge visjonen sin: «Hvis artikkelen passer i AutoStore, skal den i AutoStore!» Systemet ble utvidet med firedoblet lagrings- og transaksjonskapasitet.

– Prosjektet gikk veldig smidig og smertefritt, og vi er spesielt fornøyd med å kunne bruke systemet 100 prosent fra første dag. Det at kostnadsreduksjonene ble større enn beregnet, gjør det enda bedre, sier Nielsen.

Dataskjermer ved plukkstasjonene på lageret til XXL

Bygget for fremtidig vekst

I 2013 bygget XXL et splitter nytt lager og distribusjonssenter i Örebro i Sverige. Lageret håndterer XXLs sterke vekst i det svenske og finske markedet samt kommende nye markeder i Europa.

– Da vi bestemte oss for å bygge det svenske distribusjonssenteret, var det viktig for oss å få det i gang så snart som mulig. Element Logic tok utfordringen, og jeg tror de satte ny verdensrekord i å sette et automatisert system i drift; de brukte bare to måneder fra begynnelse til slutt, slik at distribusjonssenteret vårt kunne yte for fullt fra første dag, sier Nielsen.

Han fortsetter:

– Etter suksessen med eManager og AutoStore i Norge, var valget enkelt da vi bestemte oss for å bygge et lager i Sverige. Investeringen i AutoStore® og eManager fra Element Logic er vår garanti for en effektiv forsyningskjede med lave kostnader.

Skaff deg et konkurransefortrinn

Finn ut hvordan Element Logic kan optimalisere lagerytelsen

Kontakt oss