Jollyroom investerer i en helautomatisk robotløsning levert av Element Logic

Jollyroom selger barne- og babyprodukter på nettet. Selskapet er en av de raskest voksende e-handelsaktørene i Norden og trengte en ny løsning for å oppfylle kundenes krav til raske og trygge leveranser. Med det nye robotlageret er de nå klare til å utvide i takt med selskapets vekst.

– Vi jobber alltid hardt for å modernisere og effektivisere driften ved å erstatte gamle løsninger med nye. Slik reduserer vi håndteringskostnadene, slik at vi kan tilby kundene enda bedre priser, sier logistikksjef Cecilia Olsson i Jollyroom.

Hun fortsetter: – AutoStore er en fornuftig løsning også i et miljøperspektiv, siden de nye lagrene forbruker svært lite energi. I tillegg gir robotlagerløsningen medarbeiderne mange ergonomiske fordeler, for eksempel redusert støynivå og ergonomisk utformede pakkestasjoner, sier Olsson.

Klar til bruk på rekordtid

Avtalen mellom Jollyroom og Element Logic ble underskrevet på vårparten, og allerede i juli var lageret levert og klart for igangkjøring.

– Jollyrooms AutoStore ble klar til bruk på rekordtid. Når salget går fantastisk, må det logistiske aspektet løses raskt. At Jollyroom lyktes med dette på så kort tid, med sin eksisterende organisasjon og uten å påvirke andre aktiviteter, viser hvor dynamiske de er som selskap, sier salgssjef Terje Skjølberg i Element Logic.

Lagerrobot fra AutoStore jobber foran ladestasjoner.

God erfaring med Element Logic

Administrerende direktør og majoritetseier Ole Sauar i Jollyroom forteller at han har jobbet med Element Logic flere ganger før.

– Dette er andre gang jeg bygger en AutoStore-løsning sammen med Element Logic. Første gang var i 2007 hos vårt tidligere selskap Komplett, som da ble den første e-detaljisten i Norden som automatiserte lagersystemet. Jeg har god erfaring med systemet og Element Logic fordi det er enkelt, har en konkurransedyktig pris og kan installeres raskt, sier Sauar.

– Den fysiske installasjonen var utrolig effektiv, og i tillegg ble integreringen mellom SAP og EWCS raskt og godt implementert, fortsetter han.

Element Logic er på sin side veldig stolte over muligheten til å samarbeide med Jollyroom.

– Til tross for at vi begge konkurrerer i et tøft marked med hard internasjonal konkurranse, opplever vi sterk vekst og stor suksess. Effektiv logistikk og fornøyde kunder er en viktig suksessfaktor for Jollyrooms ambisiøse ekspansjon i Europa, avslutter Skjølberg.

Er du interessert i en helautomatisk robotløsning?

Finn ut hvordan Element Logic kan optimalisere lagerytelsen

Kontakt oss