Lagerautomatisering tar logistikk og e-handel til neste nivå

Den raskt voksende nettbutikken Boozt selger 400 000 produkter til kunder hver måned, og antallet fortsetter å øke. For å holde tritt med forbrukernes krav valgte de Element Logic som systemintegrator for lagerautomatisering med AutoStore®.

– Samarbeidet med Element Logic har vært enestående, og det er bare naturlig at vi fortsetter på denne veien sammen, sier teknisk direktør Niels Hemmingsen i Boozt.

 

Lageroptimalisering for fremtiden

Boozt og Element Logic har et felles mål om å styrke begge selskapenes konkurranseevne med integrering av lagerlogistikk og e-handel.

Boozt valgte AutoStore® gjennom Element Logic på grunn av de praktiske fordelene med systemet, blant annet muligheten til å integrere ulike systemer som ERP, WMS og WCS. Systemet kan også utvides ved behov, uten å stanse pågående drift.

Oversiktsbilde over Boozt sitt enorme robotlager med AutoStore roboter

Økt effektivitet

Boozt installerte først et AutoStore®-system på sentrallageret i Ängelholm i Sverige i mars 2017. Når den nye AutoStore-utvidelsen er fullført, blir den verdens største AutoStore-installasjon med 500 roboter og 500 000 kasser.

– Vi har brukt AutoStore siden slutten av mars 2017, og resultatene har vært veldig oppmuntrende. For å videreføre den gode jobben valgte vi Element Logic til å utvide den nåværende AutoStore-løsningen vår, sier Hemmingsen.

Integrasjonen med Boozts egen WCS og ERP har vist seg å gi nettbutikken et realt løft, med forbedret arbeidsflyt, kundetilfredshet og leveringstid.

Oppgraderingen reduserte behovet for lagerplass til en fjerdedel, takket være AutoStores unike og kompakte utforming.

En stadig voksende virksomhet

På bare sju år har Boozt.com omsatt for over 200 millioner euro. De opplevde ytterligere vekst i 2018, da lageret ble utvidet. I 2019 skal kapasiteten økes igjen, med 50 prosent større lagrings- og håndteringskapasitet.

– God støtte og dialog er viktig når du automatiserer. Samarbeidet med Element Logic sørger for at robotene våre fungerer døgnet rundt hele uken, sier Hemmingsen.

 

 

Tall og fakta Boozt:

  • Installert i Mars 2017
  • 1 243 roboter
  • 1 245 000 bins
  • 301 porter
  • AutoStore Router software (lansert i 2020)
  • Roboter operative 24/7
  • Håndterer 400 000 produkter hver måned
  • Operativ siden 2017

Øk effektiviteten

Les mer om hvordan Element Logic kan optimalisere lagerytelsen

Kontakt oss