AutoStore-løsning til en av verdens største 3PL-system

Verdens største tredjepartslogistikksystem ligger i Kolding i Danmark. Det internasjonale spedisjonsfirmaet Prime Cargo innviet nylig det nye AutoStore-systemet sitt. Med nesten 4000 kvadratmeter, 88 000 kasser og 49 roboter er det verdens største innenfor tredjepartslogistikk.

– Vi ser at stadig flere selskaper oppdager mulighetene med robotlagre. Du eliminerer faktisk all tiden du ellers bruker på å bevege deg rundt på lageret og plukke, og det øker lønnsomheten, forteller administrerende direktør Nikolaj Bjørn Eriksen i Element Logic Danmark.

Største investering noensinne

Prime Cargos anlegg er den største investeringen i selskapets historie. Når AutoStore-systemet er i full drift, vil det kunne behandle 20 000 ordrer om dagen fra et lager med mer enn 500 000 artikler. Det er 50 prosent mer enn det forrige, manuelle lageret.

– Kapasitet og fleksibilitet er de to viktigste nøkkelordene for dette anlegget. Vi har tidligere opplevd flaskehalser på det manuelle lageret i travle perioder, noe som reduserte effektiviteten. Med dette AutoStore-systemet kan vi øke både effektiviteten og kapasiteten og samtidig utnytte kvadratmeterne bedre, sier administrerende direktør Morten Høilund i Prime Cargo.

Klar til utprøving på Black Friday og i julesesongen

Element Logic er totalleverandør av prosjektet, som i tillegg til det robotiserte AutoStore-lageret omfatter flere andre automatiseringsløsninger – for eksempel automatiske eskeløftere og kasselukkere.

– I tillegg til selve robotlageret har Prime Cargo investert i automatisering av prosessene rundt AutoStore-systemet, slik at de kan tilby kundene en solid og avansert logistikkløsning, forteller Eriksen.

I utgangspunktet skal Prime Cargos anlegg prøves ut under årets Black Friday og det påfølgende julesalget.

Fakta

  • 16 nivåer høyt og med plass til 88 000 kasser.
  • Varene håndteres av 49 roboter.
  • 9 transportporter til inngående.
  • 8 karusellporter til plukking.