Elektroskandia sparte plass, økte lagereffektiviteten og styrket lønnsomheten med AutoStore

– Med AutoStore® kan vi lagre flere varer på mindre plass og samtidig øke produktiviteten, sier tidligere distribusjonsdirektør Arild Brennholm.

Elektroskandia Norge AS er avhengig av effektiv logistikk for å imøtekomme kravene i et stadig mer konkurranseutsatt marked. Som en av Norges ledende leverandører av elektrisk utstyr til industri- og installasjonsmarkedene fokuserer de alltid på å forbedre logistikken med de mest effektive lager- og plukkeløsningene.

Betydelig effektivitetsøkning med AutoStore

I 2012 valgte Elektroskandia å installere AutoStore® levert av Element Logic, samt den unike programvaren Element WCS® som er utviklet for å maksimalisere ytelsen til AutoStore.

– AutoStore® gjorde det mulig å sentralisere over 60 prosent av varene og håndteringen i én sone, som tidligere var delt inn i flere manuelle soner med vertikale heiser og karuseller. Som et resultat ble både varestrømmen og effektiviteten betydelig forbedret samtidig som vi kunne redusere antall forsendelser til kundene våre, sier tidligere distribusjonsdirektør Arild Brennholm.

AutoStore har unike plassbesparende egenskaper som gjorde det mulig for Elektroskandia å spare hele 1000 kvadratmeter gulvareal.

AutoStore-kuben med roboter på toppen, plukkstasjoner under og pakker på lagerbånd

Reduserte kostnader og mindre miljøpåvirkning

AutoStore® er et såkalt green line-system som sparer kostnader med avansert teknologi, energieffektive moduler og roboter som lader opp batteriene under drift, og det gir et lavt strømforbruk.

– Systemet bidrar også til færre plukkfeil og lavere strømforbruk, noe som igjen medfører reduserte kostnader og mindre miljøpåvirkning, sier Brennholm.

Element Logic som totalleverandør

Elektroskandia sto overfor økt aktivitet innenfor prosjektleveranser og bestemte seg for å bygge et nytt distribusjonssenter for å få den fleksibiliteten og effektiviteten de ville trenge i fremtiden.

Det nye 14 500 kvadratmeter store bygget i Langhus utenfor Oslo ble åpnet i 2017. Element Logic var totalleverandør og forsynte Elektroskandia med alt lagerutstyret, inkludert pallereoler, kabeltrommelreoler og grenreoler, samtidig som de tok seg av flytting og en liten utvidelse av AutoStore-systemet.

– I samarbeid med Element Logic la vi ned mye arbeid i å gjøre lageret så funksjonelt og effektivt som mulig, unngå kompleksitet og fremme fleksibilitet, sier Brennholm.

Flyttingen av 222 semitrailerlass med varer, inkludert AutoStore-systemet, var en stor utfordring som krevde mye planlegging i samarbeid med Element Logic.

– Vi er veldig fornøyd med å ha gjennomført dette prosjektet samtidig som vi opprettholdt full drift, uten kundeklager eller problemer, avslutter Brennholm.

Øk effektiviteten

Finn ut hvordan Element Logic kan optimalisere lagerytelsen

Kontakt oss