Bertel O. Steen flytter inn i et helt nytt lager, optimalisert og utstyrt av Element Logic

Effektivisering av logistikk er avgjørende for selskapet som tilbyr det største utvalget av bilmerker i Norge. Med eksperthjelp fra Element Logic flytter Bertel O. Steens logistikkavdeling inn i et nytt, automatisert lager.

Bertel O. Steen importerer merker som Mercedes-Benz, Opel, smart®, Peugeot, Citroen, Kia, Fuso, Setra og DS, og fører reservedeler til biler, busser og lastebiler i sortimentet sitt. Logistikkavdelingen deres håndterer alle lager- og distribusjonsaktiviteter for hele Bertel O. Steen-gruppen.

Det nye lageret rett utenfor Oslo kan skilte med skreddersydde løsninger og programvare utviklet av Element Logic, som i stor grad vil forbedre og sette fart på logistikkprosessene deres.

– Vi vokste ganske enkelt ut av lageret vårt, og i en periode vurderte vi om vi skulle oppgradere det eksisterende lageret over tid. I stedet bestemte vi oss for å investere i en ny eiendom. Ved å flytte fikk vi muligheten til å utforme et helt nytt lager fra bunnen av, sammen med Element Logic.
Rune Kristiansen, direktør for Bertel O. Steen Logistikk.

Et mangeårig partnerskap

Bertel O. Steen og Element Logic har samarbeidet om å utvikle smarte lagringsløsninger i mer enn 16 år. Da Bertel O. Steen først flyttet fra det manuelle lageret sitt i 2002, tok de de samtidig i bruk programvaren for lagerstyring fra Element Logic.

Rune Kristiansen, Mathilda Sjaaeng og Håvard Hallås foran BOS sitt nye lagerbygg.
FORRETNINGSPARTNERE: Rune Kristiansen, direktør for Bertel O. Steen Logistikk (til venstre), Mathilda Sjaaeng, Supply Chain Manager hos Bertel O. Steen, og Håvard Hallås, salgsdirektør i Element Logic.

Da Bertel O. Steen bestemte seg for å bygge et nytt lager, inviterte de imidlertid til en åpen anbudsrunde som også inkluderte andre leverandører. Slik ville de forsikre seg om at de fikk den beste løsningen for virksomheten. Til tross for at de ble presentert for andre tilgjengelige alternativer, ble AutoStore fra Element Logic kombinert med Element WCS førstevalget.

– Det er et veldig pålitelig system som alltid sikrer kontinuerlig drift. Hvis for eksempel en operatørport slutter å fungere, har vi fremdeles 7 andre i gang – og hvis en robot blir stående, er det fortsatt 46 av dem i aksjon. AutoStore er også langt mindre utsatt for tekniske problemer, forklarer Kristiansen.

Et tilpasningsdyktig logistikksystem

Bilindustrien utvikler seg fort. Derfor har Bertel O. Steen valgt teknologi som gjør dem i stand til å tilpasse seg raskt ved behov:

– Hvis for eksempel markedet for reservedeler til biler faller, er det lett å tilpasse det nye lageret slik at vi kan distribuere andre ting i stedet. Vi får store fordeler gjennom samarbeidet med Element Logic og med teknologien de har inkludert i det unike WCS-systemet, sier Kristiansen.

Lagerarbeider jobber på plukkstasjon fra AutoStore.
EFFEKTIVITET ER AVGJØRENDE: Hver dag plukkes det 5000 varer på Bertel O. Steens nye lager.

Tett samarbeid fremmer utvikling

Kristiansen sier flyttingen gikk veldig bra, takket være innspill fra egne ansatte og Element Logics ekspertise: – Element Logic hjalp oss med implementeringen av ny programvare og innovativ logistikkteknologi samt opplæring av medarbeidere for å drifte alt i det nye lageret.

Salgsdirektør Håvard Hallås i Element Logic legger til at det videreførte samarbeidet med Bertel O. Steen utfordret dem til å videreutvikle den allerede unike programvaren for lagerstyring av AutoStore.

– Bertel O. Steen har vært en pådriver for programvareutviklingen vår. Forespørslene deres har hjulpet oss med å tenke nytt og utvikle skreddersydde løsninger. Vi er takknemlige for at vi har proaktive kunder som bidrar til innovasjon på denne måten, sier Hallås.

Bertel O. Steen ansatte og Håvard Hallås viser frem det nye lageret.
NYTT VAREHUS: Bertel O. Steens nye lager bruker 48 000 AutoStore-kasser og plukker nå mer enn 5000 varer om dagen.

Tall og fakta

  • 15 000 m2 (18 000 m2 inkludert kontorlokaler osv.)
  • 50 ansatte
  • 47 AutoStore-roboter
  • 48 000 lagerkasser
  • 5000 varer plukket daglig fra AutoStore
  • typer kasser: helkasser, halvkasser, fjerdedelskasser og tolvtedelskasser
  • 8 utgående karusellporter
  • 16 inngående operatørporter fordelt på 4 klynger (1 person kan betjene 4 kassetyper)

Vil du vite mer?

Finn ut hvordan Element Logic kan optimalisere lagerytelsen også i din bedrift

Kontakt oss