AutoStore-løsning i butikk skaper unik handleopplevelse hos Peterhans

Hos Peterhans Handwerkercenter i Sveits kan kunder se hvordan deres bestillinger håndteres i AutoStore-løsningen mens de er i butikken. Fysisk butikk kombinert med lagerlokale, ofte kalt Micro fulfilment center (MFC), er en god måte å kunne tilfredsstille et stadig økende krav fra kunder. MFC-løsningen til Peterhans gir fleksibilitet, forutsigbarhet og raske leveranser til kunder som besøker butikken, samtidig som nettbutikkens kunder blir ivaretatt.

I Peterhans sitt micro fulfilment center lagrer og selger de byggematerialer, verktøy, maskiner, beslag, festeutstyr og personlig verneutstyr direkte til kunder og grossister i byggebransjen. I tillegg har Peterhans spesialisert seg på montering av produkter for industrielle og kommersielle kunder, og selger ulike husholdningsapparater.

Med økende vekst så Peterhans i 2018 nødvendigheten i å investere i AutoStore og en MFC-løsning levert av Element Logic. Umiddelbart etter installasjonen gjorde systemet det mulig å møte kundenes forventninger om levering samme dag og ga en kortere ventetid med henting direkte i butikk.

Økt lagringskapasitet og effektive plukkprosesser

AutoStore-løsningen har økt lagringskapasiteten drastisk og strømlinjeformet plukkprosessen for Peterhans.

– Vi kan nå stole på et kraftig, automatisert lager for smådeler for å sikre kundenes forventninger til rask leveranse, forklarer Dieter Egloff, viseadministrerende direktør ved Peterhans Handerwerkercenter AG.

Operatørportene til AutoStore-systemet er plassert ved siden av salgsskrankene i butikk, og gir kundene mulighet til å følge ordren fra start til levering – dette gir en unik kundeopplevelse.

 

Dieter Egloff forklarer hovedgrunnene til at de valgte AutoStore-løsningen:

– Vi undersøkte ulike logistikkanlegg i drift og besøkte flere lagere som benyttet AutoStore-løsningen. Da vi veide opp alle faktorene ble det raskt klart: En AutoStore-løsning sto på ønskelisten. Teknologiens enkelhet, fleksibiliteten i konseptet, og produksjonen overbeviste oss helt fra start.

AutoStore-systemet har også vært til stor nytte for de ansatte: “AutoStore forenkler viktige lagerprosesser og støtter våre ansatte betydelig i deres daglige arbeid.”

GODT PARTNERSKAP: Godt samarbeid mellom Peterhans og Element Logic (f.v: Dieter Egloff, Peterhans Handwerkercenter og Joachim Kieninger, Element Logic Tyskland

– Samarbeidet med Element Logic var veldig givende fra start, og vi hadde stor nytte av kunnskapen deres. Prosjektledelsen var også veldig smidig og enkel. I byggefasen kunne teamet raskt gjennomføre justeringer etter våre ønsker. Det var en stor fordel å ha Element Logic ombord for automatiseringsprosjektet vårt. Systemet vårt er et bevis på et godt partnerskap,» sier Egloff.

 

Fordeler med AutoStore-løsningen og micro fulfilment for Peterhans

 • Rask ordreoppfyllelse og levering samme dag er nå enklere enn noen gang før.
 • AutoStore-løsningen har spart selskapet for 80 prosent av tilgjengelig gulvplass, noe som gjør fremtidig utvidelse mulig.
 • Løsningen har forenklet og effektivisert flere lagerprosesser.
 • De ansatte trenger ikke lenger gå lange avstander og løfte tungt gods. Systemet støtter de ansatte i det daglige arbeidet, som nå er mye mindre arbeidskrevende enn tidligere.

 

Micro fulfilment center er en investering i fremtiden

– Etter en omstilling av hele logistikken vår, fungerer AutoStore-systemet som den sentrale kjernen, sier Egloff.

– Med 500 000 varer er det lett å forestille seg at det vil bli leveransefeil,men med støtte fra AutoStore-systemet levert av Element Logic, kan vi plukke varer fra systemet med nesten null feil.” «Vi styrker kontinuerlig virksomheten vår gjennom fremtidsrettede investeringer innen digitalisering og logistikk, og vi forventer å se avkastning på investeringen vår innen fem år. Løsningen gjør oss også i stand til å øke salget med samme antall ansatte, avslutter han.

– Med AutoStore-løsningen og et micro fulfilment center klarte vi å møte den jevne veksten og til og med den raske økningen i nettbestillinger på grunn av pandemien, uten ekstra ressurser. Det har virkelig vært en investering for fremtiden, sier Egloff.

– Peterhans og Element Logic jobbet tett helt fra planleggingsfasen. Hovedmålet var å forbedre prosesser og maksimere lagringskapasiteten i den eksisterende bygningen, sier Joachim Kieninger, Direktør for strategisk forretningsutvikling i Element Logic Tyskland.

 

AutoStore-systemet hos Peterhans – fakta og tall

Her er hva kunder som besøker Peterhans sitt micro fulfilment center kan oppleve:

 • En AutoStore løsning som dekker 400 kvadratmeter. På dette stadiet opptar det kun 10 prosent av lageret, som måler 4000 kvadratmeter.
 • Systemet bruker 220 millimeter-kasser og har åtte nivåer med totalt 11 650 kasser.
 • Ved å bruke kasseinndeling kan Peterhans øke lagringstettheten ved å plassere flere produktlinjer i en kasse.
 • Seks operatørporter flytter varer inn og ut av systemet, og tre porter for plukk er synlige for kunder som venter på ordren sin. Ytterligere porter, som ikke er synlige for kunder, plukker nettbutikkordrer for eksterne leveranser og henting.
 • Ti Red Line roboter løfter kasser med varer, leverer kassene til portene og deretter plasserer de på rett sted for neste oppdrag.
 • En ekspressordre som det ikke var forhåndsvarsel om, tar en robot bare fire minutter å hente fra det laveste nivået.
 • I gjennomsnitt tar en kundeordre mindre enn to minutter å komme frem til salgsdisken.
Plukkstasjon til Autostore med robot over et grid
AUTOSTORE: Roboter heiser kasser opp og ned til operatørportene på gulvnivå.

 

Vil du vite mer om micro fulfilment center? Ta en titt på vårt whitepaper om nye trender som former intralogistikk i dag.

vil du lære mer om hvordan vi kan optimalisere ditt lager?

Kontakt oss