Årlig vekst på 20 prosent etter investering i en av Danmarks største AutoStore-installasjoner

Den ledende danske nettbutikken Proshop sender ut 2500 pakker om dagen fra hovedkontoret i Århus. Skalerbarhet og effektivitet har vært nøkkelen til suksess for Proshop, som var en av landets første e-handelsbutikker og selger mer enn 130 000 forskjellige varer innen et bredt spekter av produkter.

For å styrke konkurranseevnen ytterligere investerte Proshop i en AutoStore-installasjon på 1080 kvadratmeter for å øke effektiviteten og lønnsomheten i et svært konkurranseutsatt marked.

En flåte på 40 AutoStore-roboter tar seg nå av 80 prosent av all materialhåndteringen. Resultatet ble 75 prosent større lagerplass sammenlignet med det tidligere manuelle lageret.

AutoStore-roboter med Proshop-logo jobber på grid.

Årlig vekst på 20 prosent de siste årene

Den enkle skalerbarheten til et AutoStore-system la grunnlaget for fremtidig vekst hos Proshop, siden de nå kan legge til flere roboter, kasser eller porter på en rask og enkel måte, basert på vekstrater og behov.

Proshops lagersystem har også en sorteringsløsning, plukk- og pakkestasjoner og eksterne inngående stasjoner. Det komplette automatiserte lageret gjør det mulig for Proshop å berøre artiklene manuelt bare to ganger fra artikkelen ankommer, lagres, plukkes, pakkes og er klar til distribusjon.

Til sammenligning har Proshop tidligere berørt artikkelen fire til fem ganger i den manuelle prosessen. I dag har de den raskeste og mest stabile leveringen fra lager til kunde.

Er du klar for neste steg?

Finn ut hvordan Element Logic kan optimalisere lagerytelsen

Kontakt oss