300 prosent høyere produktivitet for New Wave

Med hjelp av Element Logic kunne sportsgrossisten New Wave flytte inn i et nytt lager uten at kundene la merke til det, samtidig ble de kåret til årets leverandør.

New Wave er en norsk tekstilgrossist som har spesialisert seg på sportsklær og arbeidstøy. Med en stabil vekst og topper i høysesongen opplevde de at det gamle lageret ikke lenger strakk til.

– Det var for lite og holdt ikke tritt med kundenes etterspørsel. Det var rett og slett ikke effektivt nok for oss lenger, sier administrerende direktør Morten Halvorsen i New Wave. – Vi visste at vi måtte ta skrittet inn i fremtiden og automatisere lageret vårt.

Nå har New Wave flyttet inn i et helt nytt lager i Østfold. I løpet av de to årene selskapet forberedte flyttingen, har Element Logic vært der hele veien, sørget for en smidig overgang og optimalisert hver eneste centimeter av det 8000 kvadratmeter store bygget.

Morten Halvorsen og Kjell Blakseth håndhilser foran robotlageret til New Wave
Administrerende direktør Morten Halvorsen i New Wave og Element Logics konsulent Kjell Blakseth kan gratulere hverandre med en godt utført jobb. Det nye, automatiserte lageret var i full drift fra første dag og leverer allerede resultater.

Oppe og gikk fra første dag

– Vi har samarbeidet tett med New Wave gjennom hele flytteprosessen. Slik fikk New Wave gjøre seg godt kjent med teknologien samtidig som vi fikk verdifull innsikt i hvordan systemet kunne optimaliseres, forteller konsulent Kjell Blakseth i Element Logic.

– De har levert alt lagerutstyret og samarbeidet med byggentreprenøren vår for å oppnå optimal lagerytelse. Alt ble levert i tide og riktig konfigurert. Vi var i gang fra første dag, fortsetter Halvorsen.

Med den automatiserte AutoStore-løsningen fra Element Logic har plukkekapasiteten økt med 300 prosent, mens plukkeområdet er redusert med 8000 kubikkmeter.

– Dette er resultatet etter bare de få månedene vi har vært her. Nå som vi nærmer oss høysesong, vil vi virkelig få se den fulle kapasiteten til det automatiserte lageret, sier Halvorsen.

Han ser frem til mulighetene for å skalere opp i fremtiden.

– Beregningene våre viser at vi kan fordoble inntektene våre uten å måtte utvide dette lageret ytterligere.

Element Logic har skreddersydd et avfallshåndteringssystem som går direkte fra arbeidsstasjonen til containeren utenfor bygningen.

Motiverte lagermedarbeidere

En annen positiv konsekvens av flyttingen til det nye lageret er effekten på medarbeiderne. Implementeringen av AutoStore har halvert antallet gaffeltrucker.

– En ergonomisk tilpasset arbeidsdag med renere luft og moderne teknologi har hatt stor betydning for de ansatte, forklarer Halvorsen.

Kontrollør og lagerarbeider Martin Nordahl i New Wave bekrefter dette:

– Kroppen er ikke lenger støl når du våkner om morgenen, og generelt synes jeg atmosfæren på lageret har forbedret seg betydelig. Nå kan du jobbe i egne lagersoner mens du hører på musikk eller podkaster, siden du slipper å bekymre deg for å bli overkjørt av gaffeltrucker, sier Nordahl.

Alt i alt har New Wave blitt et mye smidigere og mer effektivt selskap etter automatiseringen av lageret.

– I fremtiden forventer vi en sunnere virksomhet med økt kundetilfredshet, basert på raskere leveranser med færre feil. Enkelt forklart blir vi en bedre leverandør ved hjelp av Element Logic og AutoStore, avslutter Halvorsen.

Er du klar for å ta neste steg?

Finn ut hvordan Element Logic kan optimalisere lagerytelsen

Kontakt oss