Go GREEN med Element Logic

Automatiserte lagerløsninger fra Element Logic leverer plass- og energieffektive alternativer som kan bidra til å redusere karbonavtrykket ditt.

På verdensbasis utgjør bygninger over 40% av de totale direkte og indirekte CO2-utslippene via oppvarming, kjøling og elektrisitet. Tradisjonelle lager er designet for mennesker og deres behov. Med en AutoStore-løsning fra Element Logic finnes det flere muligheter å få til et bærekraftig lager på.

1. Reduser kostnader knyttet til elektrisitet

I et tradisjonelt lager trenger du god belysning i hele anlegget for å skape et godt arbeidsmiljø for dine ansatte. Roboter er imidlertid ikke avhengig av lys eller varme for å kunne utføre sitt arbeid, noe som resulterer i at mindre plass trenger å være belyst og ha behagelige temperaturer. Fokuser på områdene som brukes av arbeidstakerne dine, og spar energi på resten.

Hvis du planlegger å oppgradere lageret ditt eller å bygge et nytt, bør du også vurdere å dra nytte av naturlig belysning gjennom taket eller veggene for å redusere behovet for elektrisk lys ytterligere.

AutoStore robots working in the dark
Arbeider i mørket: Robotene trenger ikke lys for å jobbe. Prioriter lys til områder hvor det er nødvendig for mennesker, og spar energi på resten.

 

2. Øk energieffektiviteten

Energiforbruket til en AutoStore-robot er ekstremt lavt. Robotene regenererer energi hver gang de senker en kasse eller reduserer hastigheten – akkurat som en elbil – noe som gjør energien sirkulær og bærekraftig. Faktisk bruker ti AutoStore-roboter samme energinivå som en støvsuger. Robotene kan kjøre på solenergi, noe som gjør at de passer perfekt inn i et bærekraftig lager.

3. Utnytt solens energi

solar panel icon

Velg bærekraftig solenergi. Element Logic har bred erfaring med å utnytte utsiden av lageret ved å implementere solcellepaneler på tak og vegger. Ikke bare kan energien som produseres brukes til å drifterobotene, den har også potensialet til å gjøre hele lageret ditt selvforsynt.

Solcellepaneler gir strøm til robotene:  Bærekraft stod sentralt da elektrogrossisten Berggaard Amundsen bygde sitt nye lager. De installerte solcellepaneler på taket i tillegg til fasaden. Selv i Norge, hvor det er veldig lite sollys om vinteren, genererer lageret nok energi til å være selvforsynt større deler av året, og gir også strøm til 40 elbilladere som er tilgjengelige for bruk i nærmiljøet.

4. Øk plassbesparelsen

AutoStore er selve definisjonen av plasseffektivitet da den leverer den høyeste lagringstettheten sammenliknet med andre automatiserte lagrings- og plukkesystemer (AS/RS) Med en AutoStore-løsning fra Element Logic vil du få fire ganger lagringskapasiteten medsamme fotavtrykk som manuell lagring, og i mange tilfeller doble lagringskapasiteten sammenlignet med andre varer-til-person-systemer. AutoStore kan bygges i en hvilken som helst form, noe som gjør at bygget utnyttes til det fulle.

For våre kunder betyr dette å maksimere bruken av plass og redusere behovet for et utvidet lager med et større fotavtrykk.

Tar i bruk hele lageret
Med en AutoStore-løsning fra Element Logic mer enn tredoblet den globale elektronikkdistributøren TTI lagringsvolumet med et arealeffektivt lager. De utnyttet mesaninen og flere etasjer som tidligere ikke ble brukt til lagring. Et ekte mesterverk i prosjektering.

5. Reduser avfall

Effektive varelagre oppbevarer produkter – ikke avfall. En ansvarlig forsyningskjede tar også vare på avfall på en bærekraftig måte. Element Logic jobber i samarbeid med våre kunder for å designe lagerprosesser og systemer for avfallshåndtering og gjenvinning.

Med et tilpasset avfallshåndteringssystem kan du flytte avfall direkte fra arbeidsstasjonen til en container utenfor bygningen. Da vi designet New Waves nye lager med denne løsningen, reduserte vi også bruken av gaffeltrucker og gjorde lageret til et tryggere sted for de ansatte.

Waste managment system at New Wave
Smart avfallshåndtering: Element Logic har skreddersydd et system for avfallhåndtering hvor avfallet går direkte fra arbeidsstasjonen til en container på utsiden av bygget.

Vil du lære mer om hvordan Element Logic kan hjelpe din bedrift til å bli mer bærekraftig?

AutoStore bruker bærekraftig teknologi. Systemet er strategisk konstruert for å omfatte få komponenter.

Kontakt våre eksperter og lær mer om AutoStore og bærekraft