Joachim Kieninger og Christoph Krismer viser frem AutoStore-robot nummer 1000

Robot nummer 1 000 i D-A-CH regionen installert hos STIHL

Som en del av en utvidelse ved logistikksenteret til STIHL Tirol GmbH, har Element Logic levert robot nummer 1 000 i D-A-CH regionen (Tyksland, Østerrike og Sveits). Ved produksjonstedet for hageredskaper og batteriprodukter i Langkampfen, Tyskland, har STIHL Tirol en toppmoderne AutoStore-løsning implementert av Element Logic.

400 kasser per time

Siden oppstart i mai 2019, har AutoStore-løsningen blitt kontinuerlig utvidet uten å forstyrre daglig drift. 26 roboter og 57 000 kasser sikrer effektiv lagrings- og plukkprosesser, koordinert gjennom Element Logics programvare, eManager. Syv arbeidsstasjoner muliggjør lagring og plukk, med en kassepresentajon i en hastighet på 400 kasser i timen.

“Som den første AutoStore-distributøren i verden er Element Logic i en unik posisjon til å bidra med mange referanser og erfaringer til systemet. Alt gikk feilfritt gjennom hele prosjektet, fra planlegging, levering og installasjon – også i henhold til planlagt tidsplan og omfang”, sier Christoph Krismer, Logistics Distribution Department Manager i STIHL Tirol.

"Som den første AutoStore-distributøren i verden er Element Logic i en unik posisjon til å bidra med mange referanser og erfaringer til systemet. Alt gikk feilfritt gjennom hele prosjektet, fra planlegging, levering og installasjon – også i henhold til planlagt tidsplan og omfang"

— Christoph Krismer, Logistics Distribution Department Manager i STIHL Tirol
Christoph Krismer fra STIHL lener seg på AutoStore robot

Tilbyr et bredt spekter av fordeler

Siden juli 2021 har utvidelsen inkludert en ekstra port, og tre roboter har supplert det plasseffektive AutoStore-systemet, som kun tok seks uker å installere. AutoStore-systemet måler i underkant av 1 500 m2. Tre porter brukes til lagring og fire porter for plukking. Systemet kan utvides med 9 000 kasser uten strukturelle endringer, og kapasiteten kan økes ved å investere i flere roboter.

“Totalt sett oppnår vi nå større prosesspålitelighet og kvalitet i leveranser – både til samlebåndene og til kundene”, sier Krismer og fortsetter: “AutoStore-systemet tilbyr en unik pålitelighet og tilgjengelighet, ved for eksempel robotfeil – da vil de andre robotene ta over jobben og holde effektiviteten oppe. Systemet tilbyr et bredt spekter av fordeler, blant annet med tanke på bærekraft og miljøvennlige løsninger gjennom lavt strømforbruk og energigjenvinning når du senker kassene”

Robot nr. 1.000 ble overlevert av Joachim Kieninger fra Element Logic Tyskland (til høyre), til Christoph Krismer, Logistics Distribution Department Manager i STIHL Tirol (t.v.).

Økt produktivitet og bedre arbeidsklima

Installasjonen har også hatt en positiv effekt på de ansatte når det gjelder arbeidsmiljø og prosesser. Økt ergonomi og kortere gangavstand som følge av goods-to-person-prinsippet i plukkprosessene, samt det moderne, digitale arbeidsmiljøet, har forbedret produktiviteten og arbeidsklimaet betydelig. Selv pandemirelaterte juridiske krav har ikke ført til noen negative effekter. “Gjennom pandemien var det krav til avstand mellom de ansatte for å redusere smitte, men med AutoStore var ikke dette noe problem, og ordrevolumet ble håndtert godt”, sier Krismer, og reflekterer over prosjektfremdrift og resultater. – Samarbeidet med Element Logic før, under og etter implementeringen var og er alltid konstruktivt og positiv. Alt i alt vil investeringen i lagerautomatisering med AutoStore-systemet betale for seg selv etter bare 1,89 år. Vi er veldig fornøyd med prosessen og resultatet.

Fakta og tall

Lagerstørrelse: 1 500 m2

AutoStore-kasser: 57 000

AutoStore roboter: 26

ROI innen 1,89 år

Ansatte: 702

Omsetning 2020: € 576,2 millioner

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om optimalisering av ditt lager?

Kontakt oss for mer informasjon