Robotarmen plukker en brun eske fra AutoStore.

Nettapoteket Apotea investerer i AutoStore og robotisert plukkløsning fra Element Logic

Apotea er Sveriges ledende nettapotek og en stor aktør i sin bransje. Med økende etterspørsel fra markedet har de valgt å automatisere lageret ytterligere med et AutoStore-system integrert med eOperator, Element Logics egen plukkløsning.

Like utenfor Uppsala i Sverige ligger Apoteas 38 000 kvadratmeter store logistikksenter. Det energieffektive lageret er utstyrt med et av Sveriges største solcelleløsninger montert på taket. I gjennomsnitt sender logistikksenteret ut rundt 1 million pakker i måneden, og under pandemien skjøt etterspørselen i været. For å takle de store variasjonene i ordreinngangen valgte de å øke effektiviteten og automatisere anlegget med et AutoStore-system integrert med robotarmen eOperator.

Bygget for videre ekspansjon

Apotea har delvis automatisert sine lagerprosesser med forskjellige leverandører gjennom årene, og forbedrer nå effektiviteten ytterligere. AutoStore-løsningen inkluderer 20 000 kasser (med plass til 25 000), 30 AutoStore-roboter (R5), og 4 karusellporter hvor tre av portene vil bli håndtert av eOperator. AutoStore-systemet vil også bli koblet til et automatisert banesystem. Løsningen er bygget for å enkelt kunne ekspanderes i fremtiden, og den nye kapasiteten er anslått til å være 800 ordrelinjer per time.

"For oss var det viktig å ha et system som kunne håndtere variasjonene i både produktstørrelser og ordreinngang, men også at systemet kan utvides etter hvert som vi vokser. Denne investeringen vil gjøre oss mer effektive, noe som gjør det enklere for oss å imøtekomme kundenes forventninger"

— Pär Svärdson, administrerende direktør i Apotea

eOperator – plukk 24/7

AutoStore er en vare-til-person-løsning og fungerer bra med både de ansatte og eOperator. eOperator er en robotarm som kan plukke produkter automatisk hele døgnet. Den avanserte plukkteknologien fra Element Logic er utviklet i samarbeid med RightHand Robotics. Ved hjelp av maskinlæring finner eOperator automatisk den beste måten å håndtere den valgte varen på, noe som øker ordrekapasiteten, varehåndteringen og leveringstiden, i tillegg til å skape en sterk kobling mellom AutoStore og materialflyten.

"Apotea er en gigant innen svensk e-handel, og siden et av deres viktigste salgsargumenter er raske og nøyaktige leveranser, ble det naturlig å koble AutoStore-løsningen til Element Logics robotiserte plukkløsning, eOperator. Resultatet vil bli forbedret ordrekapasitet, varehåndtering og leveringstid"

— Anders Bohlin, salgsdirektør i Element Logic Sweden

Hvorfor velge lagerautomatisering med AutoStore fra Element Logic?

“Under pandemien har vi lært at vi må være fleksible, og alltid kunne ha maksimal kapasitet for å kunne møte den plutselige etterspørselen som kan oppstå under kriser, slik som pandemi eller krigen i Ukraina. I starten av Covid-19 pandemien doblet vi ordreinngangen og det var vanskelig å imøtekomme kundenes forventninger til leveringstid. Med en AutoStore-løsning har vi økt kapasiteten til automatiserte løsninger vi allerede har på plass, på en effektiv måte som gir større fleksibilitet i produksjonen”, sier Pär Svärdson, administrerende direktør i Apotea.

“Siden 2019 har vi investert i automatisering og tror at det er fremtiden. Vi mener at dette er nødvendig for å møte kundenes høye krav til raske og effektive leveranser. Med plukkløsningen eOperator er vår ambisjon å fjerne repeterende oppgaver for ansatte og øke effektiviteten, avslutter Svärdson.”

Fakta og nøkkeltall Apotea

Lagerstørrelse: 38 000 m2

AutoStore-kasser: 20 000 (med plass til 25 000)

AutoStore-roboter: 30 (R5)

Antall porter: 4 karusellporter

eOperator-plukkløsning integrert med AutoStore

Estimerte ordrelinjer: 800 per time

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om eOperator?

Klikk her for å lære mer om vår robotarm!