R5 Pro Robot fra AutoStore

Lansering av R5 Pro og R5+ Pro Robot

AutoStore lanserer sitt siste tilskudd til R5-serien, R5 Pro og R5+ Pro Robot. De nye funksjonene vil både effektivisere og optimalisere lagere ved å frigjøre plass til flere produkter på lageret, øke produktiviteten og redusere kostnadene.

Store e-handelsaktører er spesielt egnet for den nye roboten og selskaper som opererer med flere skift.

"Den beviselige suksessfulle og mest effektive R5 Robot-serien får en stor forbedring. Ny batteri- og ladeteknologi gir oss mer produktivitet per robot, noe som fører til færre ladestasjoner og reduserer tiden som trengs for å lade robotene. Med disse oppgraderingene vil våre kunder motta et enda mer effektivt system."

— Lasse Vik, Product Manager for AutoStore hos Element Logic
Portrett av person som ser forbi kamera

Hovedfunksjoner

  • Hurtiglading: Den største oppgraderingen er «lithium titanate oxide» (LTO) batteriene som muliggjør hurtigladning. Med en ladetid på 7 minutter kan robotene jobbe i 180 minutter. Den reduserte ladetiden øker tilgjengeligheten for hver enkelt robot.
  • Forbedret produktivitet: Implementering av R5 Pro i større AutoStore-systemer muliggjør en bemerkelsesverdig reduksjon i antall roboter som trengs på samme anlegg med opptil 15%, sammenlignet med bruk av R5 Robot. Dette fører til mer effektivt valg av kjørerute av robotene og øker systemeffektiviteten.
  • Plassoptimalisering: Bruk av LTO-batterier i den nye R5 Pro resulterer i færre ladere som kreves, noe som øker lagringsvolumet i anlegget.
  • Energioptimalisering: Selv om AutoStore-roboter bruker lite energi, reduserer R5 Pro-robotene energiforbruket per robot ved hjelp av hurtiglading og redusert vekt. I hektiske timer når energiforbruket er på topp, reduserer R5 Pro forbruket drastisk med færre ladere og mer effektive batterier.
To R5 Pro roboter som står side ved side
Den nye R5 Pro og R5+ Pro kommer i to størrelser. R5+ Pro (til venstre) er designet for å passe den største kassen tilgjengelig på 425 mm.

 

Boozt, Nordens største nettbaserte varehus, som også har det største AutoStore-systemet i verden, har testet den nye R5 Pro-roboten i sitt anlegg. Selv om det er for tidlig å forutsi effekten av de nye robotene, kan vi allerede se at den nye R5 Pro har beveget seg 50% lenger sammenlignet med deres andre R5-roboter. Tobias Sjölin, CTO Fulfillment and Logistics hos Boozt, deler sine tanker om den nye tilføyelsen til R5-serien: “Som et ledende e-handelsselskap er vi alltid på jakt etter nye måter å optimalisere lagerdrift på. Vi er begeistret for R5 Pro som vil gi håndfaste fordeler til kunder med store AutoStore-systemer som krever hastighet.”

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up