Roboter som kjører oppå AutoStore-anlegg

Verdens største AutoStore utvides før Black Friday

I forkant av Black Friday, har Boozt utvidet sin AutoStore-løsning for fjerde gang for å møte økende krav og utvide utvalget ytterligere til sine kunder. Med over 1 000 roboter kan Boozt fortsatt stolt hevde å ha verdens største AutoStore-løsning. Den veletablerte e-handelsaktøren installerte først AutoStore-systemet sitt levert av Element Logic i mars 2017, og smaken for automatisering har økt parallelt med selskapets vekst.

Med hovedkontor i Malmö, Sverige, har Boozt hatt en utrolig vekst de siste årene og er i dag Nordens største netthandelsaktør. Selv om kundebasen for det meste er konsentrert i Norden, leverer selskapet totalt ca. 400 000 produkter i måneden innen mote og livsstil til 24 europeiske land. Med andre ord, en enorm oppgave som ville vært nesten umulig uten et automatisert ordrehåndteringssystem som opererer 24/7.

Lagerautomatisering fra Element Logic siden 2017

Boozt valgte AutoStore-løsning fra Element Logic på grunn av skalerbarheten systemet tilbyr. Det ble installert i 2017, og har siden den gang vært i stand til å skalere opp antall roboter, kasser og porter etter behov. Denne fleksibiliteten har vært avgjørende, spesielt i høysesonger som Black Friday og julehandel.

Stor utvidelse til årets Black Friday

Helt siden Boozt bygget sitt toppmoderne AutoStore-system fra Element Logic, har selskapet fullført fire systemutvidelser for å holde tritt med markedets krav. Før Black Friday 2022 har den utvidet sin unike AutoStore med ytterligere 252 roboter, 294 000 kasser og 56 porter.

Boozt fortsetter dermed å ha verdens største AutoStore-installasjon med totalt over 1 000 roboter, 300 porter og hele 1,2 millioner kasser!

Roboter som plukker kasser og kjører på grid
Med over 1000 roboter, 1,2 millioner kasser og 300 porter kan Boozt fremdeles være stolte av å drifte verdens største Autostore-anlegg.

– Vi er glade for å ta vår satsing på automatisering og utvikling til neste nivå i samarbeid med Element Logic og AutoStore , sier Sven Thiessen, Chief Supply Chain Officer i Boozt.

– Boozt og Element Logic har et tett samarbeid og har kontinuerlig dialog om nye tilpasninger til markedet, som gjør at Boozt kan ligge et skritt foran vekstkurven. En viktig prioritet ved utvidelsene er å holde den daglige driften av AutoStore-systemet uavbrutt, for å sikre nær full drift under hele utvidelsesprosessen – og dermed hjelpe Boozt med å holde kundeløftene, sier Marcus Rasmusson direktør for Ettermarked i Element Logic Sverige.

Fakta og tall Boozt:

• 1 243 roboter
• 1 245 000 kasser
• 301 porter
• AutoStore Router-programvare (lansert i 2020)

Fordeler med AutoStore:

• Robotene jobber 24/7, noe som betyr ingen nedetid på lageret.
• Stor forbedring i arbeidsflyt, kundetilfredshet og leveringstider.
• Systemet kan utvides om nødvendig uten å stenge ned driften.
• Håndtere høysesonger uten forstyrrelser
• Boozt opplever en oppetid på 99,7 %.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du vite mer?

Vil du vite mer om hvordan AutoStore og Element Logic kan hjelpe deg å vokse?

Kontakt oss