XXL Sport & Villmark fortsetter suksesshistorien med Element Logic i Østerrike

Som en av verdens raskest voksende forhandlere av sports produkter, driver XXL i dag 90 butikker i Norge, Sverige, Finland og Østerrike i tillegg til sine nettbutikker. Selskapet ble grunnlagt i 2000, med hovedkontor i Oslo, og har allerede to logistikksentre i Skandinavia, som begge er utstyrt med robotløsninger fra Element Logic. Fra februar 2021 utvidet XXL sitt logistikknettverk til å omfatte det nye toppmoderne "Central Warehouse Austria" (CWA) sørøst for Wien.

Så langt har de sentrale europeiske og østerrikske markedene blitt servert fra sentrallageret i Sverige. For første gang i selskapets historie har XXL nå åpnet et distribusjonssenter utenfor Skandinavia på et område på 7000 kvadratmeter. Dette avgjørende trinnet gjorde det ikke bare mulig for XXL å forkorte leveringstider, men også forenkle prosesser og skape nye jobber lokalt.

AutoStore og programvaren eManager fra Element Logic har allerede overbevist XXL i Norge og Sverige. Nå har det nye sentrallageret i Wien også blitt utstyrt med den velprøvde teknologien.

Bare 18 uker etter at ordren ble signert kunne AutoStore-spesialisten Element Logic overlevere en ny AutoStore løsning til XXL. Fordelen med dette prosjektet er at Element Logics lagerstyringsprogramvare eManager, som sørger for optimal drift av AutoStore-systemet, allerede brukes med suksess på flere XXL-lokasjoner. Funksjonalitetene kan derfor lett overføres til det nye lageret i Østerrike. I den første utvidelsesfasen inneholder XXLs AutoStore-system 20 000 kasser, 13 roboter og 5 karusellporter.

“Med AutoStore-systemet som det sentrale elementet i deres logistikkløsning, er XXL utmerket posisjonert for å kunne betjene både sine fysiske butikker og de raskt økende kravene innen e-handel”, sier Michael Kawalier, salgsansvarlig i Element Logic Tyskland.

I den første utvidelsesfasen inneholder AutoStore-systemet til XXL Østerrike 20 000 kasser, 13 roboter og 5 karusellporter.

Alle XXL-butikker i Østerrike, samt kunder fra nettbutikken xxlsports.at, får allerede varer levert fra Central Warehouse Austria (CWA).

„Vårt nye toppmoderne lager behandler varestrømmen til våre nettkunder og til butikkene våre enda raskere og mer effektivt. For XXL er samarbeidet med Element Logic en av de viktigste suksessfaktorene for en svært effektiv og kostnadseffektiv forsyningskjede, avslutter Magnus Kreuger, administrerende direktør i XXL Sport & Villmark Østerrike.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Les flere nyheter fra Element Logic

Klikk her for flere nyheter