Sterk vekst i salg av bildeler skaper behov for en fremtidsrettet lagerløsning

Enorm vekst i 2020 gjør at Bildeler.no har behov for et moderne og fremtidsrettet lager. Nå har de sikret seg en helt egen AutoStore-løsning levert av Element Logic.

Bildeler.no (Norsk Bildelsenter AS) har en lønnsom vekst over flere år, og bare i 2020 hadde de en tilvekst på 4000 nye kunder hver måned. For å kunne ivareta en allerede høy kundetilfredshet og samtidig sikre lønnsom vekst var det på høy tid med en endring i lagerstyringen. Resultatet blir en kombinasjonsløsning mellom et pallelager og AutoStore levert av Element Logic.

– Med over 90 prosent av produktene betjent via AutoStore betyr dette en betydelig reduksjon av lager- og logistikk kostnadene og en langt mer effektiv distribusjon av kundeordrer – og de beste forutsetninger for fremtidig lønnsom vekst, sier Frode Kittelsen, Daglig Leder i Norsk Bildelsenter AS.

Han forteller videre at endringene kommer som følge av en bransje i vekst, der kundene fortsetter å stille høye krav.

– Dette er noe vi må imøtekomme for å fortsette å være markedsledende på både pris og leveringstid til våre kunder. Med denne filosofien kan vi nå skalere opp med å automatisere lageret, sier han.

frode kittelsen står oppstilt foran logoskilt av bildeler.no.
NY LAGERLØSNING PÅ VEI: Frode Kittelsen, Daglig Leder i Norsk Bildelesenter AS

 

En grundig prosess

Selskapet, som holder til på Lierskogen i Asker dekker i dag ca. 95 prosent av ettermarkedsbehovet til om lag 30 bilmerker med kvalitetsdeler fra anerkjente leverandører. Produktfokuset har alltid vært det samme; bremsedeler, for- og bakstillingsdeler, servicedeler, elektriske deler, motor- og clutch, lykter og lys.

Nå har de valgt å inngå et samarbeid med Element Logic.

– Element Logic ser frem til å levere en velfungerende løsning til Norsk Bildelsenter AS og er ekstra glade for å gjøre en utvidelse av løsningen før første skrue er satt i anlegget, sier Niklas Poulsen, Sales Manager i Element Logic.

Han fortsetter med å rose prosessen på veien mot signert kontrakt.

– Det har vært en meget grundig prosess hvor Norsk Bildelsenter AS har stilt høye krav til kvalitetssikring av at løsningene som leveres er rettet mot å løse utfordringene også i fremtiden, og ikke bare på kort sikt, avslutter han.

sitat fra sales manager niklas poulsen i element logic satt inn i boks ved siden av bilde av ham selv

Bygging av nytt lager starter fortløpende, og anlegget skal stå klart og være i drift i løpet av året.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

På tide å ta grep om internlogistikken i din bedrift?

Kontakt oss