Speed Group automatiserer Nordens største 3PL-anlegg

3PL aktøren Speed Group fortsetter transformasjonen til automatiserte lagre. Etter Göteborg er selskapets store lager i Borås neste i kø for å installere AutoStore fra Element Logic. Det er veldig enkelt å utvide systemet uten å måtte stenge ned driften, sier Jesper Andersson i Speed Group.

Speed Group er et av de største 3PL aktørene Sverige med rundt 170.000 kvm logistikkareal og litt over 1000 ansatte. Selskapet startet i Borås, med Nordens største 3PL-anlegg, og ligger i dag også i Stockholm og Göteborg.

I 2017 startet Speed Group sin automatiseringsreise ved å installere AutoStore på Gøteborg-lageret. Etter et vellykket resultat av den forrige satsingen og partnerskap med Element Logic, er Borås neste i kø med en installasjon på 20.000 kasser og med fleksibilitet for utvidelse.

Hva handler den nye investeringen om?

– Akkurat som under vår forrige automatiseringsreise, ønsker vi å effektivisere og erstatte vareplukk med roboter. AutoStore er en vare-til-person-løsning som vi virkelig tror på, og siden lageret også er utstyrt med solceller på taket, blir ikke bare robotdriften selvforsynt, men faktisk hele lageret, sier Jesper Andersson, direktør for forretningsutvikling hos Speed Group AB.

Jesper Andersson, direktør for forretningsutvikling hos Speed Group AB.

Hva dette betyr for våre kunder

– For oss er bærekraft ekstremt viktig. Vi gjør det vi kan for å unngå å måtte stenge hele verden i fremtiden. AutoStore passer godt inn i våre klima- og bærekrafts ambisjoner fordi systemet både er veldig energieffektivt og mulig å kombinere med vårt solcelleanlegg.
Det er også viktig at AutoStore systemet er en pålitelig løsning med god oppetid og ekstremt lav nedetid. Hos Speed Group setter vi stor pris på systemets fleksibilitet, uten å måtte stenge driften, avslutter Jesper Andersson.

– For oss i Element Logic er det en ære at Speed Group fortsetter satsingen på AutoStore sammen med oss. Man ser helt klare kundefordeler, kortere ledetid, kostnadsreduksjoner, høyere kvalitet, færre plukkfeil og bærekraftige løsninger, avslutter Thomas Karlsson, administrerende direktør i Element Logic Sverige.

Thomas Karlsson, Administrerende direktør Element Logic Sverige

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Les flere nyheter fra Element Logic

Klikk her for flere nyheter