Se det automatiserte lageret til sportskjeden XXL

XXL er en av verdens raskest voksende forhandlere av sportsprodukter, med 90 butikker i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Østerrike i tillegg til egne nettbutikker. Selskapet har 3 logistikksentre i Norge, Sverige og Østerrike, alle utstyrt med automatiserte lagerløsninger fra Element Logic. XXL har 5500 ansatte, og omsatte i 2020 for 10,4 milliarder kroner.

Hvorfor AutoStore fra Element Logic

“Vi valgte AutoStore levert av Element Logic på grunn av muligheten for å lagre et stort antall varer på minst mulig plass. Løsningen er veldig effektiv, skalerbar og sørger for at leveransene våre mottas så raskt som mulig ute hos sluttkundene våre, sier Kai-Remi Berge, AutoStore Manager XXL Norge.

“Vi angrer ikke på valget om å installere AutoStore. Løsningen fra Element Logic har hjulpet oss med å få en mer effektiv logistikk og få varer enda raskere ut til sluttkunden,” fortsetter han.

Fordeler med AutoStore

AutoStore-løsningen er veldig driftssikker med en ekstremt høy oppetid (98,9%). Den er veldig pålitelig og enkel å manøvrere etter en kort introduksjon. XXL har ikke hatt noen merkbar endring i hvordan de arbeider på grunn av Covid-19pandemien.

I 2019 var XXL den første i verden til å teste ut og bruke den nye relayporten. Siden oppstarten har den hatt 100% oppetid og 30% høyere produksjon enn karusellportene, sier Berge.

Les mer om relay porten her

AutoStore-løsningen

Siden XXLs første installasjon av AutoStore i Norge, har de implementert flere nye AutoStore-anlegg i både Sverige og Østerrike, inkludert utvidelser av systemene. Siden 2010 har de utvidet anlegget i Norge  8 ganger. De har gått fra 10 000 kasser og 10 roboter til dagens 158 000 kasser, 86 roboter, 22 porter, inkludert  en relayport. Dette gjør lageret til det største i Norge. En tredjepartsintegrasjon gjør det mulig for AutoStore-anlegget å kjøre problemfritt med XXLs ERP-system og Element Logics eManager- og AutoStore-programvare.

Samarbeid med Element Logic

“Vi startet samarbeidet i 2010 i Norge, 2013 i Sverige og 2020 i Østerrike, og i dag er XXLs AutoStore lager Norges største. Element Logic er pålitelige, følger opp henvendelser og supporterer kunden gjennom deres etter markedsavdeling. Det gjør at systemet har en oppetid på 98,9%», sier Berge.

Et råd fra Kai-Remi Berge til nye eller potensielle AutoStore-brukere er: “sørg for at du har en langsiktig plan, for å kunne skalere opp og være fleksibel over tid.”

Fakta

  • 8000 m2
  • 158 000 kasser
  • 86 R5 Redline roboter
  • 22 karusell porter
  • 1 relayport

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

For mer informasjon om hvordan du kan optimere ditt lager?

Ta kontakt med oss!