AutoStore red line robot på lageret til Prime Cargo

Scandinavian Cosmetics effektiviserer logistikkprosessen

Scandinavian Cosmetics, Skandinavias ledende distributør av skjønnhetsprodukter, velger nå å automatisere og slå sammen lagervirksomheten i et nytt lager i Malmö, der Element Logic skal levere AutoStore-løsningen.

Som Skandinavias ledende distributør innen sminke, duft, hud- og hårpleie, representerer Scandinavian Cosmetics AB mer enn 60 internasjonalt ledende merker. Selskapet fungerer som agentur og selger til både detaljhandel og i økende grad til e-handel. I dag drives selskapets virksomhet gjennom flere manuelle lagre i Norge og Sverige, men nå velger de å samle hele virksomheten i et nytt lager med AutoStore- i Malmö, Sverige

 

Mulig å skalere opp i fremtiden

Bakgrunnen for at Scandinavian Cosmetics valgte å slå sammen lagrene handler om å modernisere og automatisere logistikkprosessene for å imøtekomme kundenes behov på en enda bedre og mer effektiv måte.

– Vi har klare vekstambisjoner der vi gjennom investeringen i AutoStore skaper best mulige forhold for raskt og enkelt å kunne oppskalere lagringskapasiteten vår. Samtidig er vi stolte over å kunne tilby våre ansatte en ny, moderne og attraktiv arbeidsplass, sier Joakim Johnsson, administrerende direktør i Scandinavian Cosmetics.

Joakim Johnsson, CEO Scandinavian Cosmetics

 

Fokus på dynamisk ytelse

Det nye lageret er på 6.000 m2 og skal huse en AutoStore løsning med en kapasitet på 30.000 kasser. For å imøtekomme Scandinavian Cosmetics sitt behov på omtrent 900 ordrelinjer i timen, vil 35 roboter jobbe for å mate AutoStores arbeidsstasjoner med kasser for plukking og pakking. AutoStore-løsningen er planlagt å være i drift i løpet av våren 2021.

– Prosjektet med Scandinavian Cosmetics har vært veldig spennende med et sterkt fokus på effektivitet og skalerbarhet. Vi er glade og stolte over tillitten, og ser frem til et framgangsrikt samarbeid med Scandinavian Cosmetics, sier Thomas Karlsson, Managing Director i Element Logic Sverige.

Thomas Karlsson, Managing Director Element Logic Sverige

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om våre løsninger?

Kontakt oss for mer informasjon!