Proshop girer opp til Black Friday med tredoblet kapasitet i nytt lager

Nettbutikken Proshop har offisielt tatt sitt nye og topp moderne robotlager i bruk. Med et areal på 2,5 fotballbaner og 70 AutoStore-roboter designet, levert og installert av Element Logic, er Proshop nå Danmarks største AutoStore robotlager.

Proshop tar robotlager-teknologi til neste nivå.

For å holde tritt med veksten utvider en av Danmarks ledende nettbutikker innen elektronikk og IT AutoStore-robotlageret sitt i samarbeid med Element Logic og flytter lageret til en ny adresse. Flyttingen tredobler kapasiteten til robotlageret og ruster selskapet for ytterligere eksport til utlandet, inkludert Tyskland.

Byggingen av det nye lageret har skjedd på under ett år, og Proshop er nå klar for årets største salgsdag, Black Friday, i slutten av november.

– Med det nye robotlageret vil Proshop få muligheten til å oppfylle sitt ønske om å utvide kapasiteten og automatisere en større del av lageret. Dette gir Proshop de beste forholdene for å fortsette den imponerende veksten, sier Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark, som står bak AutoStore-leveransen til Proshop.

Økt lagereffektivitet

I det nye robotlageret økes antall AutoStore-kasser fra 42.000 til hele 100.00 kasser.

For tiden er 70 roboter installert, men med størrelsen på det nye lageret er det rom for å utvide kapasiteten til opptil 300 Autostore-roboter om nødvendig.

Totalt er det nye lageret, inkludert kontorlokaler, på 16.300 m2 – et areal tilsvarende 2,5 fotballbaner.

Fortsetter samarbeidet med Element Logic

Dette er ikke første gang Proshop samarbeider med Element Logic. For bare to år siden leverte Element Logic de første 40 AutoStore-robotene som utgjorde kjernen i Proshops robotlager.

Etter kun ett år i drift bidro løsningen til å doble Proshops resultat på bunnlinjen og øke selskapets topplinje med 30%.

Derfor var det ikke en vanskelig beslutning for Proshop å fortsette samarbeidet med Element Logic rundt en utvidelse.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Element Logic rundt den eksisterende løsningen og ser frem til fortsettelsen og til å utvide samarbeidet ytterligere. Vi ser helt klart på AutoStore-løsningen levert av Element Logic som en viktig del av selskapets reise fremover, sier administrerende direktør i Proshop, Ivan Jæger Christiansen.

Proshop omsatte for 1,5 milliarder danske kroner (200 millioner euro) i 2019 og hadde et rekordresultat på 24 millioner danske kroner.

Fakta om Proshops robotlager:

  • AutoStore-roboter: 70 (med mulighet for utvidelse til 300)
  • AutoStore-kasser: 100.000
  • Varer: 200.000

 

Les også:

Prohop is gearing up for Black Friday by purchasing 10 extra robots

At Proshop, the AutoStore robots have created 15 new jobs

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Er du klar for neste skritt?

Kontakt oss for en hyggelig prat!