Nok et rekordår for Element Logic

Dobler omsetningen for andre år på rad. – Vi vil revolusjonere lagre over hele verden, sier konsernsjef, Dag-Adler Blakseth.

490 millioner Euro. Det var Element Logics omsetning i 2022. En justert vekst i omsetning på over 100 prosent sammenlignet med 2021*.

Andre nøkkeltall for 2022:

  • EBITDA var 57,5 millioner Euro.
  • Ordinært resultat etter skatt var 27,7 millioner Euro.
  • Kontantbeholdningen ved utgangen av 2022 var 37,4 millioner Euro.

Konsernsjef, Dag-Adler Blakseth, fremhever tre grunner for at Element Logic enda et år kan markere en dobling i omsetning.

– For det første opererer vi i et marked med generelt sterk vekst. For det andre har vi svært dedikerte salgsteam som jobber strategisk. Og for det tredje leverer vi gode løsninger uten lang ventetid, sier Blakseth.

Inflasjon, etterslep i forsyningskjeden, rekordhøye energipriser og geoppolitisk uro. 2022 var et år fyllt med dramatiske endringer i verden. Trendene på makronivå påvirket også intralogistikkbransjen.

– Vi har mindre forutsigbarhet enn før. Det fører til mer usikkerhet – også blant kundene. I 2022 opplevde vi at beslutningsprosesser tok lenger tid enn i 2020 og 2021, forklarer Blakseth, og legger til:

– Samtidig viste vi at vi håndterte den nye situasjonen svært godt.

Et viktig trekk fra Element Logic i 2022 var å krysse Atlanteren.

Fra et til tre kontinenter

2022 ble året da Element Logic gikk fra å være et europeisk selskap til å bli en global aktør. I mars i fjor kjøpte de det amerikanske selskapet SDI Industries – en leverandør av automatiserings- og sorteringsløsninger. Med dette oppkjøpet ekspanderte Element Logic sin tilstedeværelse til 8 nye lokasjoner i USA og Latin-Amerika.

– Oppkjøpet av SDI Industries var en viktig milepæl for oss. Vi har nå inntatt det attraktive amerikanske markedet sammen med en sterk partner som passer oss svært godt og aksellerer vår vekst, sier Blakseth.

Nylig ble Element Logic rangert blant verdens topp 20 systemleverandører av det amerikanske magasinet Modern Materials Hanlding. Blakseth understreker at selskapets reise ut i verden akkurat har startet:

– I år etablerer vi oss i Asia- og Stillehavsregionen. Vi i Element Logic ønsker å revolusjonere måten å drive lagre på over hele verden, og vi ser enorme muligheter fremover, sier Blakseth.

SNART FIRE TIÅR I SJEFSSTOLEN: Konsernsjef, Dag-Adler Blakseth, grunnla Element Logic sammen med sin bror tilbake i 1985.

Jakten på smartere løsninger

Som et tech-selskap må Element Logic hele tiden utvikle seg, og i 2022 fikk selskapet inn ny kompetanse og mer kapasitet. En viktig milepæl var oppkjøpet av det tyske softwareselskapet S&P Computersysteme – en ledende leverandør av IT-løsninger for intralogistikkbransjen.

– Med S&P Computersysteme på laget, har vi økt vår kompetanse og kapasitet til å utvikle, integrere og koble sammen hardware- og software-løsninger. Dette er avgjørende for at vi skal fortsette å tilby våre kunder de beste løsningene, forklarer Blakseth.

En megatrend innenfor internlogistikk (i tillegg til kubelagringsløsninger som AutoStore) er såkalte AMR-er – autonome mobile roboter. Også innenfor dette området tok Element Logic store steg i 2022. De inngikk partnerskap med robot- og automatiseringsselskapet Addverb Technologies.

– Takket være samarbeidet med Addverb Technologies, kan vi nå tilby våre kunder et enda bredere spekter av internlogistikkløsninger som alle snakker sammen; AutoStore, eOperator og AMR-er, sier Blakseth.

– Dette er nettopp hva dagens kunder forventer. De vil ikke plukke løsninger fra tre eller fire forskjellige leverandører, men få alt levert fra samme systemintegrator. Dette vil bare bli viktigere i fremtiden, og da ønsker vi å være den foretruknee leverandøren og partneren over hele verden, avslutter Blakseth.

ROBOT TIL Å STOLE PÅ: Element Logics robotarm, eOperator, plukker varer for det svenske online apoteket, Apotea.

Element Logics 2021-resultater var basert på norske regnskapsregler (NGAAP), mens selskapets tall for 2022 er i tråd med internasjonale regnskapsregler (IFRS).

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om våre automatiserte lagerløsninger?

Kontakt oss!