NA-KD investerer 100 millioner i sitt første robot-lager

NA-KD er et av Europas topp 20 raskest voksende selskaper, med nye rekorder hver måned. Som en av verdens ledende aktører innen mote og e-handel, betyr kunder alt. Effektive og raske leveranser har høyeste prioritet. Når selskapet nå åpner et nytt lager i Sverige, velger de derfor effektiv automatisering med AutoStore-system fra Element Logic.

Navet i NA-KDs logistikk er et globalt sentral lager i Nederland som ble etablert i 2017. Fra dette lageret, som drives av en 3PL-partner, betjener de selskapets største markeder; Tyskland, Østerrike, Sveits og Benelux, i tillegg resten av verden. NA-KD åpner det nye automatiserte lageret i Sverige for å betjene det svenske markedet og Norden.

– Allerede da vi startet, var ambisjonen vår å være en global merkevare som tilbyr gratis levering over hele verden. I dag er våre største markeder Tyskland, Norden og Vest-Europa. For å kunne levere raskt, presist og med mange forskjellige leveringsmetoder i Norden, besluttet vi i 2019 å investere i en AutoStore-løsning. Norden er vårt nest største marked, og med det nye lageret øker vi effektiviteten og kutter minst en dags ledetid, samt muliggjør levering samme dag i flere regioner, sier Oscar Von Konow, COO i NA-KD.

Oscar Von Konow, COO i NA-KD

“Passer vår vekstreise perfekt”

Valget av robotløsningen AutoStore handler om å være overbevist om systemets enkelhet og fleksibilitet.

– Vi evaluerte flere automatiseringsløsninger, men holdt fast ved AutoStore fordi det er så enkelt, skalerbart og fleksibelt. At det er mulig å bygge AutoStore modulært som lego, passer perfekt til vår vekst. Det er ikke mulig å planlegge kapasitet i flere år fremover når du vokser så fort som vi gjør, fastslår Oscar.

“Tilpasset for å levere over 1000 ordre i timen”

Det nye lageret, der NA-KD har investert drøyt 100 millioner kroner, er i utgangspunktet 23.000 m2 stort og har fleksibilitet til å kunne utvides til over 40.000 m2. Element Logic spesialiserer seg på AutoStore-løsninger og Logent er ansvarlig for driften av lageret.

– NA-KDs nye automatiserte lager er i utgangspunktet utstyrt med i overkant av 100.000 kasser og 100 roboter, noe som betyr at anlegget er tilpasset til å levere over 1.000 ordre per time. Dette gjør anlegget til en av de største AutoStore-installasjonene i Europa, og vi er glade for å være en del av NA-KDs reise mot mer effektiv lagerstyring, sier Thomas Karlsson, administrerende direktør i Element Logic Sverige.

– Det er en stor og viktig investering for oss som vil effektivisere og øke hastigheten på vår nordiske leveringskapasitet og på sikt skape flere hundre arbeidsplasser. Vi krevde et raskt og velprøvd oppsett, og jeg er imponert over hvor raskt våre partnere har installert og implementert automatiseringen i Landskrona, Sverige. Det har gått veldig fort, og så langt er vi veldig fornøyde, avslutter Oscar von Konow.

Thomas Karlsson, administrerende direktør i Element Logic Sverige.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du vite mer om hva Element Logic kan gjøre for deg?

Kontakt oss