Matsmart investerer i et nytt automatisert- og klimasmart lager

E-dagligvareselskapet Matsmart investerer i en AutoStore-løsning fra Element Logic i deres over 20.000 kvadratmeter store lager i Örebro, Sverige.I det nye solcelledrevne lageret vil 149 AutoStore-roboter effektivt hjelpe personalet med å plukke og pakke varer. Løsningen forventes å bli satt i drift våren 2022.

Matsmart, et e-dagligvareselskap som selger mat og forbrukerprodukter som ellers risikerer å bli kastet som avfall, har hatt en sterk årlig vekst siden starten i 2014. Fjoråret var ikke noe unntak, og et rekordår for hele e-handelsnæringen. Den sterke veksten er også grunnen til at Matsmart nå besluttet å investere i et nytt robotlager.

– Vårt nåværende lager er så effektivt det kan være på nåværende tidspunkt, basert på størrelse og organisasjon. Våre ansatte gjør en fantastisk jobb. Men vi nærmer oss veldig raskt vår maksimale kapasitet i dagens lokaler, og det er på tide å skalere opp til neste nivå. Vi forventer at vårt nye automatiserte lager vil gi oss tre ganger mer kapasitet med god plass til å vokse videre. Derfor håper vi også at våre ansatte velger å bli med oss, sier Conrad Edgren, logistikksjef i Matsmart.

Conrad Edgren, logistikksjef i Matsmart

AutoStore tilbyr 6000 ordrelinjer i timen

Lagerbygningen, drevet av solcellepaneler på taket, vil være dobbelt så stor som Matsmarts nåværende lager: 20.000 kvadratmeter med 10.000 pallelokasjoner og 14 lastestasjoner. Automatiseringen består av et AutoStore-system fra Element Logic, som har levert automatiserte lagerløsninger til flere e-handelsvirksomheter, inkludert XXL, NA-KD, Nelly og Proshop. De 149 robotene vil bistå de ansatte, og plukk-kapasiteten anslås å være så mye som 6000 ordrelinjer i timen.

– Det er en veldig spennende reise vi har foran oss. Vi forventer at vårt nye lager vil være i stand til å tåle vår vekst de neste ti årene. Denne investeringen er en viktig brikke i puslespillet for oss til å oppnå bærekraftig lønnsomhet i Norden, sier Conrad Edgren.

– Det er veldig spennende at Element Logic Sverige, sammen med Matsmart, viser at AutoStore er den rette automatiseringsløsningen for denne typen raskt voksende e-dagligvareselskap. Det at vi bidrar til at en aktør i en stadig mer bærekraftig næringsmiddelindustri får en skarp, kostnadseffektiv og mer bærekraftig logistikk, er et stort pluss, sier Thomas Karlsson, administrerende direktør i Element Logic Sverige.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up