Lansering av FusionPort™ og FusionPort Staging™

AutoStore lanserte nylig to nye operatørporter, FusionPort og FusionPort™ Staging™. Som en av de første i verden har XXL , Nordens ledende sportsforhandler, allerede testet den nye porten i over et år, implementert av Element Logic.

De nye portene fra AutoStore er bygget med tre viktige punkter i tankene: sikkerhet, ergonomi og operatørens velvære. I tillegg er de nye portene tilrettelagt for robotplukking, mer kompleks arbeidsflyt, høyere gjennomstrømning og tilleggsfunksjoner for å øke nøyaktigheten og effektiviteten.

Bygget med tre viktige punkter i tankene: sikkerhet, ergonomi og operatørens velvære. Bildet er tatt hos vår kunde XXL, som har testet FusionPort i over et år.

Sikkerhet, ergonomi og operatørens velvære

De nye portene vil bidra til  å tiltrekke og beholde medarbeidere og samtidig øke produktiviteten. FusionPort™ har en rekke funksjoner som øker tilfredsheten blant de ansatte:

En 15° helling av operatørporten for å redusere den fysiske belastningen på medarbeiderene. Det skråstilte arbeidsområdet lar den ansatte enkelt plukke ut varer av kassen og gir raskt et godt overblikk over innholdet.

En sikkerhetsluke for å lukke porten mens kasser byttes. Dette er en glidende pleksiglassdør som åpnes når en vare er klar til å bli plukket og lukkes når plukket er fullført. Andre porter har også sikkerhetsfunksjoner inkludert, men luken er et nytt sikkerhetstiltak som vil bidra til å redusere arbeidsulykker og sikre den ansattes sikkerhet.

Integrert pick-to-light-system er designet for å hjelpe den ansatte med å plukke riktig, og vil lyse opp den riktige kassen som den ansatte skal plukke fra. Pick-to-light er designet for å forenkle operatørens arbeidsflyt, redusere stress under drift av porten, redusere feil og forenkle opplæringen.

Gode tilbakemeldinger fra testing

FusionPort ble installert i et eksisterende system hos vår kunde XXL og blir testet for å plukke flere ordre samtidig (batchplukking av flere ordrelinjer) under hver kassepresentasjon. Under testing oppnådde porten hos XXL en 50 % forbedring i operatøreffektiviteten, med maksimal gjennomstrømning på nærmere 400 kasser/time.

"For oss i XXL har vi opplevd flere fordeler med FusionPort. Sammenlignet med andre porter fra AutoStore, er den mer ergonomisk på grunn av høyden på porten og at den er skråstilt. Fusion-porten er uten tvil mer effektiv enn andre porter og mer brukervennlig med de nye funksjonene. Hvis jeg skulle gi en anbefaling til andre om hvilken port man burde investere i, så ville det være denne."

— Kai-Remi Berge, Department Leader Autostore i XXL

Produktivitet og fleksibilitet

FusionPort™ er designet for å være enkel å integrere i eksisterende systemer, noe som gjør den til en av de mest allsidige portene til dags dato. De to kasseåpningene gir mulighet for automatisering av plukk og forbedret arbeidsflyt. Det er mulig å forberede en kasse mens den andre kassen plukkes fra, eller bruke begge portåpningene i en tilpasset kombinasjon. Denne fleksibiliteten, i tillegg til 15°-helling, skaper den mest ergonomiske og optimaliserte arbeidsstasjonen som er tilgjengelig fra AutoStore.

FusionPort er en av de mest ergonomiske og optimaliserte arbeidsstasjonene noensinne.

Ordrekonsolidering ved AutoStore-porter er ikke noe nytt. Det som er unikt med FusionPort Staging™ er at den kombinerer ordrekonsolidering og preparering av kasser i den samme porten. FusionPort Staging™ gjør det mulig for bedrifter å effektivisere driften og redusere plassen som kreves for preparering av kasser. Man kan nå velge å plukke fra en hovedkasse og plassere produktene i en kasse til venstre eller høyre for porten. Disse kassene blir da ført tilbake inn i AutoStore hvor de blir lagret.

FusionPort™

FusionPort™ – Tekniske spesifikasjoner

 • To kildekasser med skråstilt åpning på 15°
  Gjennomstrømning 2×275 = 550 kasser/t
 • Integrerte visuelle hjelpemidler for plukk
 • Brukerskjerm ved port
 • Sikkerhetsluke

FusionPort Staging™

FusionPort Staging™ – Tekniske spesifikasjoner

 • To kildekasser med skråstilt åpning på 15°
 • Gjennomstrømning 2×275 = 550 bins/t
  og i tillegg:
  To kasseåpninger på siden for konsolideringsordre
  gjennomstrømning 2×200 = 400 kasser/t
 • Integrerte visuelle hjelpemidler for plukk
 • Brukerskjerm ved port
 • Sikkerhetsluke

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Ønsker du å vite mer om de nye portene?

Kontakt oss!