Lanserer Norges første matvarelager med AutoStore

For første gang skal AutoStore benyttes på matvarer i Norge. MENY har valgt Element Logic til å bygge deres nye sentraliserte netthandelsbutikk. Arbeidet er i gang, og det nye bygget skal stå klart høsten 2024.

«Det spesielle med matvarer er de ulike temperatursonene – som kjøl, frys og tørrvarer. I første omgang implementerer vi en skreddersydd AutoStore-løsning for MENYs tørrvarer, men dette er bare begynnelsen – de andre sonene vil vi også ha med på sikt», sier Aftermarket Director i Element Logic Norge, Andreas Kristensen.

Han og resten av Element Logic-teamet er stolte av tilliten de får fra NorgesGruppen og MENY.

«Dette er en stor milepæl for Element Logic i Norge, og markerer starten på et nytt og spennende samarbeid innenfor en stor og viktig bransje», sier Kristensen.

"Dette er en stor milepæl for Element Logic i Norge, og markerer starten på et nytt og spennende samarbeid innenfor en stor og viktig bransje"

— Aftermarket Director i Element Logic Norge, Andreas Kristensen
Fra venstre: Andreas Kristensen, Aftermarket Director i Element Logic Norge Niklas Top Sørum, Key Account Manager i Element Logic Norge, Sondre Bo-Larsson, Driftsleder i MENY og Ida Juliane Havnås, Logistikksjef i MENY.

Store ambisjoner for netthandel

«Norge ligger fortsatt langt bak mange andre land når det gjelder dagligvarer på nett, men vi tror på en betydelig økning og rigger oss for fremtiden. Vi etablerer derfor en sentralisert netthandelsbutikk, der blant annet en løsning fra Element Logic med en AutoStore er en sentral brikke i puslespillet. Vi ønsker å forsterke satsingen på matglede, ferskvare og utvalg til netthandelskundene våre. Investeringen i AutoStore gir plass til et betydelig større sortiment, som vil gi kundene bedre valgmuligheter»,

Valget falt på Element Logic av flere årsaker i følge Havnås: «Vi gjennomførte en omfattende anbudsprosess, der vi inkluderte samtlige aktører som tilbyr AutoStore på det norske markedet. Element Logic tilbød totalt sett den beste løsningen og teamet deres er kompetente og erfarne. De viste tidlig forståelse for behovet vi hadde, utfordret oss underveis i prosessen og fungerer som en god samarbeidspartner for oss på reisen vi har startet. Vi er imponerte over hva Element Logic får til, som en norsk teknologiaktør med verdensledende kompetanse», sier Ida Juliane Havnås som leder MENY’s satsning på Alnabru.

"Investeringen i AutoStore gir plass til et betydelig større sortiment, som vil gi kundene bedre valgmuligheter"

— MENY-sjef Vegard Kjuus

Tall og fakta

  • 48 551 kasser
  • 51 R5 roboter
  • 8 porter

Foto: MENY & Aspelin Ramm Eiendom

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om våre automatiserte lagerløsninger?

Kontakt oss!