element logic auto store på toppen av en rigg

Kitch’n effektiviserer logistikken på sentrallageret

Med over 1700 ordre per dag stilles det enorme krav til effektive logistikkløsninger. Med hjelp fra Element Logic skal Kitch’n utvikle posisjonen som den ledende aktøren i bransjen.

Siden 2002 har Kitch’n levert kjøkkenredskaper og kjøkkenutstyr, service og bestikk til fornøyde kunder i Norge og i Sverige, og i 2018 overtok de også rettighetene til Tilbords-kjeden. Totalt har konsernet 215 butikker i Norge og 25 butikker i Sverige.

Kitch’n har i tillegg to nettbutikker, styrt ut fra sentrallager på Bryne. En investering i automatisering levert av Element Logic skal være med på å effektivisere logistikken på sentrallageret.

– Ved å investere i en Autostore-løsning implementert av Element Logic, forventer vi å utvikle vår posisjon i Norge som den ledende aktøren innenfor salg av kjøkkenutstyr og småinteriør til hjemmet, sier Odd Sverre Arnøy, daglig leder i Kitch’n.

Til sammen håndterer kjeden over 1700 ordre per dag. Dette medfører at forventet vekst i år 2021 på 60-80 % kan nås uten at en trenger å ansette ekstra personell og dermed oppnå en mer effektiv og forutsigbar drift.

– Omsetningen fra anlegget forventer vi skal overstige kr. 250 mill. i år 2021 for deretter å vokse videre i årene fremover med utvidelser og ytterligere tilpasninger og effektiviseringer, sier Arnøy.

daglig leder i kitchn i portrett, odd sverre arnøy i sitatboks

Også Element Logic er svært fornøyde med det kommende samarbeidet, også av strategiske grunner.

Det å få et anlegg operasjonelt i Stavanger-regionen er også en strategisk prioritering for vår del. Når det første anlegget er åpnet tror vi terskelen for at andre i regionen også vil investere bli lavere, noe som vil komme alle aktørene til gode», sier Mats Bjerkaas, Managing Director i Element Logic Norge.

Han forteller videre om en ryddig og grundig start på et forhåpentligvis langvarig samarbeid.

– Element Logic har hatt en dialog med aktørene bak Kitch’n i en lengre periode og ser frem til å ytterligere hjelpe til med økt effektivisering og automatisering av sentrallageret, avslutter Bjerkaas.

mats bjerkaas i element logic satt inn i sitatboks

Kitch’n skal integrere AutoStore-løsningen i eksisterende lager og anlegget vil være oppe og gå i løpet av sommerhalvåret

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om våre løsninger?

Kontakt oss