Ansatte i ledelsen hos Ramberg

Investerer stort i topp moderne logistikksenter

Ramberg er en betydelig aktør i det nasjonale markedet for tredjeparts logistikk, i tillegg til at de er en av de største på transportløsninger for pakker, stykk- og partigods i Norge. Bedriften jobber i et presset marked i konkurranse med store nasjonale og internasjonale aktører, noe som er utfordrende i forhold til vekst, videreutvikling og satsing på ny teknologi.

I takt med videre utvikling har bedriften akkurat flyttet inn et nytt hovedanlegg for transportproduktet på Langhus, med en godsterminal på ca 8000 m2 og 65 porter.

For logistikkproduktet er de i ferd med å bygge et topp moderne, miljøtilpasset og høyteknologisk anlegg i Sande rett syd for Drammen. Anlegget skal stå ferdig sommeren 2021 og vil inneholde både ny godsterminal for regionen, i tillegg til omfattende logistikksenter med robotløsningen AutoStore levert av Element Logic. Med systemet satser selskapet tungt på vekst og nye markeder. I tillegg til det skreddersydde AutoStore-systemet vil lageret huse spesialtilpassede banesystemer og avfallsbaner. Fokuset underveis i utbyggingsprosessen har vært på kvalitetssikring fra start til slutt med tanke på fremtidig vekst og skalerbarhet.

“I Ramberg har vi 100% kundefokus og vår strategi er langsiktig. Vi er spesielt opptatt av kvalitet, effektivitet og skalerbarhet. Element Logic vil med deres skreddersydde Autostore gir oss ett konkurransefortrinn i kampen om fremtidens logistikkmarked” sier Morten Eriksen, Logistikksjef i Ramberg.

AutoStore systemet vil ha et potensiale på 75 000 kasser i første omgang. I tillegg til AutoStore-systemet er det planlagt for spesialtilpassede banesystemer, avfallsbaner og fremtidige utvidelser i fremtiden. Øvrig består anlegget i dag av 25.000 pallplasser, terminal- og cross-dockingsområde.

Rambergs moderne logistikksenter
Rambergs moderne logistikksenter

«Vi er begeistret for å hjelpe nok en 3PL aktør til økt automatisering av deres lager. Ramberg er i ferd med å bygge nytt lager og samle mer virksomhet under ett og samme tak. Løsningen som er levert av Element Logic, med blant annet et AutoStore-system og et fullt reolanlegg, skal hjelpe Ramberg med å ta nye markedsandeler. Løsningen er kvalitetssikret og tilrettelagt for videre ekspansjon når Ramberg ser veksten fremover kommer», sier Mats Bjerkaas, Managing Director Element Logic Norge.

I toppbildet fra venstre: Bjørn Ramberg – Prosjektleder, Bror Ramberg – HR leder, Terje Claussen – CEO, Thomas Lindland – Salgs- og Markedssjef

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om våre løsninger?

Kontakt oss