Illustrasjon av en skisse av Hatstore sitt AutoStore-anlegg med tilhørende automasjon

Hatstore Kombinerer Automatisering og Førsteklasses Arbeidsmiljø

Hatstore, det svenske selskapet med nettbutikker i over 50 land som selger caps, luer og hatter, kunngjorde tidligere i år byggingen av et nytt logistikkanlegg på 12 000 kvadratmeter.

Siden Hatstores oppstart i 2011 har selskapet opplevd rask vekst takket være sitt imponerende sortiment av over 20 000 forskjellige typer hodeplagg – noe som har resultert i vekst utenfor Sverige.  Denne raske veksten har gjort det nødvendig for Hatstore å flytte til et større og moderne lager i Kalmar.

Hatstore flyttet i 2020 til de tidligere lokalene til nettbutikken for interiørdesign Nordic Nest, hvor de allerede da var tidlig ute med å implementere AutoStore i sitt lager. Nå, som Hatstore tar neste skritt i sin ekspansjon, skal Element Logic og Hatstore samarbeide om å utvide og implementere en større løsning.

Arbeidsplass for fremtiden

Deres nye kontor- og logistikkanlegg vil dekke 12 000 kvadratmeter, hvor lageret alene opptar 5 000 kvadratmeter – en dobling av størrelsen på deres nåværende lagringskapasitet. Automatiseringsløsningen fra Element Logic spiller en avgjørende rolle i dette hypermoderne anlegget. Visjonen for neste generasjons arbeidsplass inkluderer mer enn bare lagringsplass, kontorområder og et pauserom. Det vil også være utstyrt med solcellepaneler og et 2 000 kvadratmeter stort lounge- og aktivitetsområde, med innendørs basseng, padelbaner, et treningsstudio og en løpebane på taket utformet som Hatstore-logoen.

Niklas Nordheim, CFO/COO i Hatstore Scandinavia AB, understreket viktigheten av å skape en inspirerende arbeidsplass for ansatte og partnere.

"Sammen med vårt personale og partnere bygger vi nå en inspirerende arbeidsplass hvor alle kan nyte, vokse og ha det gøy sammen. For å lykkes med dette, må vi også være i forkant når det gjelder effektivitet og automatisering. Derfor er vi spesielt glade for å fortsette samarbeidet vårt med Element Logic"

— Niklas Nordheim, CFO/COO i Hatstore Scandinavia AB

Øker effektiviteten

Hatstore øker effektiviteten betraktelig, og sikter mot 1 500 ordrelinjer per time. Element Logic skal implementere et nytt AutoStore-anlegg, men skal samtidig gjenbruke tidligere roboter, porter og kasser, samtidig som de legger til ekstra roboter, porter, kasser, transportsystemer og kartonghåndteringsmaskiner. Installasjon hos Hatstore er planlagt å starte etter sommeren 2024, med planlagt innflytting 1. januar 2025.

"Det er utrolig inspirerende å bistå innovative Hatstore på deres automatiseringsreise, som samsvarer med deres mål om å kombinere effektivitet, bærekraft og et kreativt tankesett for fremtiden"

— Anders Bohlin, salgsdirektør i Element Logic Sverige

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du vite mer om lagerautomasjon?

Kontakt oss