Robot som plukker kasser og kjører på grid

En av Nord-Europas største detaljhandelskjeder forbedrer automatiseringen med Element Logic

Kesko tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester innen bygg- og teknisk handel. For å øke plukkeffektiviteten og utnytte plassen mer effektivt, valgte de å gå fra sin semi-automatiserte lagerløsning til et moderne og fullt automatisert lager implementert av Element Logic.

Kesko Sverige, eid av det finske konsernet Kesko, omfatter K-Rauta, K-Bygg og Onninen, og gjør dem til en av de største detaljhandelskjedene i Nord-Europa. Deres bygg- og tekniske handelssegment tilbyr et bredt spekter av produkter både for fagfolk og sluttforbrukere. Salget skjer gjennom et omfattende nettverk av butikker, e-handel og digitale tjenester.

Viktigheten av høye servicenivåer

For Kesko er det avgjørende å tilby en høy grad av service, enten det gjelder produktspørsmål, spesialbestillinger eller mer komplekse prosjektleveranser. Gjennom årene har de utviklet og forbedret en rekke tjenester for å forenkle kundereisen, som spesialisert transport, tidsfølsomme leveranser og tilpassede kundebeholdninger. Selskapets sentrale lager hadde tidligere brukt vertikale heismoduler, en type semi-automatisert lagerløsning, som de nå ønsker å erstatte med en modernisert løsning.

Robots on top of a grid

Framtidsrettet lagereffektivitet

For å sikre at kunden får bestillingen raskt, har Kesko investert i et AutoStore-system fra Element Logic. Kesko starter med en relativt liten løsning, men en som umiddelbart gir plassbesparelse og som kan skaleres for fremtidige behov, også med muligheter for annet utstyr slik som banesystemer. Forventet plukkeffektivitet er på 150 kasse presentasjoner per time.

“Kesko satser i det svenske markedet, og med et bredt produktutvalg både innen bygg- og teknisk handel, er det sentrale lageret et viktig knutepunkt for logistikken vår. Vi streber kontinuerlig etter å effektivisere logistikken vår, og har valgt Element Logic som samarbeidspartner, da det gir oss en mulighet til å jobbe med de ledende i bransjen,” sier Maria Andersson, logistikksjef hos Kesko.

“Kesko er et imponerende konsern som nå tar det neste naturlige skrittet i automatiseringsreisen sin for økt plass- og plukkeeffektivitet. Investeringen i AutoStore handler om å kunne tilby kundene økt leveringspålitelighet,” sier Jörgen Andersson, Sales Manager i Element Logic Sverige.

Tall og fakta

  • 10 000 kasser (med plass til totalt 15 000)
  • To porter (plass til fire porter)
  • Seks roboter
  • Fra semi-automatisert til fullt automatisert

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up