Element Logic står bak Danmarks største robotlager

Når nettbutikken Proshop åpner dørene til sitt nye lager i november skriver de seg inn i rekordbøkene. Med 70 AutoStore roboter levert av Element Logic og et areal på 16.300 m2 blir lageret det største i Danmark i sitt slag.

Når Proshop i fremtiden mottar ordre via sin nettbutikk med over 200 000 ulike varer, får medarbeiderne enda flere hjelpere til å assistere dem med vareplukk.

Robotlageret blir bemannet av 70 avanserte AutoStore-roboter som er designet og installert av AutoStore-spesialisten Element Logic .Fra før har Element Logic levert Proshops eksisterende robotlager som ble tatt i bruk allerede sommeren 2018.

Plass til opptil 300 roboter

Med det nye rekordlageret utvides antall kasser fra 42 000 til 100 000. Til tross for at det kun blir installert 70 roboter i det 16 300 kvm store lageret er det plass til å utvide kapasiteten med inntil 300 roboter ved behov

”Proshop hadde et ønske om å automatisere en enda større del av sitt lager og utvide kapasiteten markant, for å kunne øke businessen sin. Det får de nå muligheten til med sitt nye robotlager,» sier administrerende direktør i Element Logic Danmark, Nikolaj B. Eriksen.

Tilbake til Element Logic

Det er ikke første gang Element Logic står bak et robotlager til Proshop. Allerede i 2018 utviklet de Proshops første robotlager med 40 AutoStore roboter, noe som bidrotil å øke selskapets topplinje med 30 % og doble reslutatet på bunnlinjen etter kun et år.

Derfor var ikke Proshop i tvil om at det var Element Logic som skulle levere utvidelsen av det nye lageret.

”Vi har hatt et supert samarbeid med Element Logic og ser frem til å fortsette med utvidelsen av lageret. Vi ser helt klart  robotlageret levert av Element Logic som en viktig del av vår reise fremover ”, sier Administrerende direktør i Proshop, Ivan Jæger Christiansen.

Proshops nye lager forventes å stå ferdig 1. november 2020 slik at det er klart for e-handelens største salgsdag – Black Friday!

 

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Les flere nyheter fra Element Logic

Les flere nyheter her