Red Line AutoStore-robot fotografert sort-hvitt.

Leverer verdens største AutoStore-installasjon til tredjepartslogistikk

E-logistikkfirmaet Prime Cargo investerer i et enormt robotlager fra AutoStore for å sikre raskere leveranser. Element Logic leverer systemet.

Som Danmarks første leverandør av e-handelslogistikk automatiserer Prime Cargo nå plukkeprosessen fullstendig. Dette skjer med investeringen i et helautomatisk AutoStore-robotlager som skal leveres av Element Logic.

Anlegget skal stå klart i juni 2019 og vil gjøre Prime Cargo i stand til å håndtere 20 000 ordrer om dagen fra en varebeholdning på over 500 000 varenumre.

– Anlegget blir verdens største AutoStore-installasjon hos en leverandør av tredjepartslogistikk, så det er virkelig en milepæl i 3PL-lagerautomatisering, sier administrerende direktør Nikolaj Bjørn Eriksen i Element Logic Danmark.

– Nå kan Prime Cargo tilby kundene raske kvalitetsleveranser i et konkurranseutsatt internasjonalt marked der logistikk er en viktig parameter for å lykkes. Vi ser frem til å samarbeide med Prime Cargo, forteller han.

 

Økt konkurranseevne

Som logistikkpartner håndterer og behandler Prime Cargo varer fra blant annet en rekke nettbutikker. Dette foregår 24 timer i døgnet, 365 dager i året i hele Europa.

Med AutoStore-systemet bruker Prime Cargo mindre tid fra ordremottak til varene sendes videre til transportørene. Samtidig styrker systemet Prime Cargos evne til å takle høysesonger og kampanjer, for eksempel i forbindelse med Black Friday-salget i november.

– Vi er en av de første skandinaviske logistikkleverandørene som tar i bruk denne teknologien. Fra julen 2019 kan vi tilby kundene våre, som er større nettbutikker, automatisk plukking i AutoStore. Vi vet alle at e-handel vokser raskt, og vi ønsker å gjøre det mulig for kundene å vokse i et konkurranseutsatt internasjonalt marked. Derfor ser vi et enormt potensial i automatisering som støtter verdikjeden deres, og sluttkundene vil følgelig motta produktene sine raskere, sier administrerende direktør Morten Højlund i Prime Cargo Danmark.

Optimal plassutnyttelse

AutoStore er en svært fleksibel og kompakt robotlagerløsning som kan skreddersys til hver enkelt kunde. Varene lagres i kasser som stables oppå hverandre i et aluminiumsskjelett – en grid – og dette gir optimal plassutnyttelse.

I Danmark brukes AutoStore blant annet av Proshop og EET Group. Levert av Element Logic.

Er du klar for å ta neste steg?

Finn ut hvordan Element Logic kan optimalisere lagerytelsen

Kontakt oss