Red Line AutoStore-robot fotografert sort-hvitt.

Leverer verdens største AutoStore-installasjon til tredjepartslogistikk

E-logistikkfirmaet Prime Cargo investerer i et enormt robotlager fra AutoStore for å sikre raskere leveranser. Element Logic leverer systemet.

Som Danmarks første leverandør av e-handelslogistikk automatiserer Prime Cargo nå plukkeprosessen fullstendig. Dette skjer med investeringen i et helautomatisk AutoStore-robotlager som skal leveres av Element Logic.

Anlegget skal stå klart i juni 2019 og vil gjøre Prime Cargo i stand til å håndtere 20 000 ordrer om dagen fra en varebeholdning på over 500 000 varenumre.

– Anlegget blir verdens største AutoStore-installasjon hos en leverandør av tredjepartslogistikk, så det er virkelig en milepæl i 3PL-lagerautomatisering, sier administrerende direktør Nikolaj Bjørn Eriksen i Element Logic Danmark.

– Nå kan Prime Cargo tilby kundene raske kvalitetsleveranser i et konkurranseutsatt internasjonalt marked der logistikk er en viktig parameter for å lykkes. Vi ser frem til å samarbeide med Prime Cargo, forteller han.

 

Økt konkurranseevne

Som logistikkpartner håndterer og behandler Prime Cargo varer fra blant annet en rekke nettbutikker. Dette foregår 24 timer i døgnet, 365 dager i året i hele Europa.

Med AutoStore-systemet bruker Prime Cargo mindre tid fra ordremottak til varene sendes videre til transportørene. Samtidig styrker systemet Prime Cargos evne til å takle høysesonger og kampanjer, for eksempel i forbindelse med Black Friday-salget i november.

– Vi er en av de første skandinaviske logistikkleverandørene som tar i bruk denne teknologien. Fra julen 2019 kan vi tilby kundene våre, som er større nettbutikker, automatisk plukking i AutoStore. Vi vet alle at e-handel vokser raskt, og vi ønsker å gjøre det mulig for kundene å vokse i et konkurranseutsatt internasjonalt marked. Derfor ser vi et enormt potensial i automatisering som støtter verdikjeden deres, og sluttkundene vil følgelig motta produktene sine raskere, sier administrerende direktør Morten Højlund i Prime Cargo Danmark.

Optimal plassutnyttelse

AutoStore er en svært fleksibel og kompakt robotlagerløsning som kan skreddersys til hver enkelt kunde. Varene lagres i kasser som stables oppå hverandre i et aluminiumsskjelett – en grid – og dette gir optimal plassutnyttelse.

I Danmark brukes AutoStore blant annet av Proshop og EET Group. Levert av Element Logic.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Er du klar for å ta neste steg?

Finn ut hvordan Element Logic kan optimalisere lagerytelsen

Kontakt oss