Robotarm som jobber med lager-robot i mørkt lokale.

Element Logic lanserer robotisert plukkeløsning

Element Logic lanserer en robotisert plukkeløsning som kombinerer selskapets ekspertise som AutoStore-systemintegratorer, med teknologi fra foregangsselskapet RightHand Robotics (RHR).

Den robotiserte plukkeløsningen fra Element Logic kombinerer prisbelønt teknologi fra RightHand Robotics med Element Logics programvare og AutoStore. Løsningen kan integreres med en hvilken som helst programvare for lagerstyring, slik at kundene kan redusere driftskostnadene og øke den samlede fortjenesten.

PODCAST: Hør hvordan vår tekniske sjef ser på fremtiden innen robotteknologi (fra 28 min 20 sek)

Allsidighet, hastighet og driftssikkerhet

Teknologien fra RHR utmerker seg på alle de tre viktigste områdene innenfor robotplukking: allsidighet, hastighet og driftssikkerhet. Teknologien kan plukke og plassere et bredt spekter av varer og gjennomføre ordrer i høy hastighet samtidig som den sørger for at kundene alltid får det de bestiller. Systemet bruker syn, maskinlæring og en avansert, flerfunksjonell gripearm med fingre og sugekopp, som kan brukes alene eller sammen med personell på samme plukkstasjon for maksimal fleksibilitet.

– Prosjektet har fungert knirkefritt takket være Element Logic-teamets ekspertise innenfor lagerautomatisering, og RHR er glade for å kunne samarbeide om bruk av robotplukking i kundenes virksomhet, sier Leif Jentoft, medgrunnlegger av RightHand Robotics. – Med dokumentert driftssikkerhet og mange millioner plukk gir teknologien en åpenbar fordel i dagens konkurransesituasjon, som er preget av knapphet på arbeidskraft og økt press fra kundene om effektivitet i leveringskjeden.

Klar

Den robotiserte plukkeløsningen fra Element Logic vil gi kundene et forsprang i markedene deres og er ideell til plukkrelaterte lageroppgaver.

Element Logic tilbyr prosjekterings- og konsulenttjenester for å sikre at kundene vet hvordan denne løsningen kan fungere for dem. Tjenestene inkluderer en plukkbarhetsvurdering, der kundene selv kan se hvor godt den robotiserte plukkeløsningen plukker og plasserer lagerenhetene deres, etterfulgt av en detaljert rapport med anbefalinger om optimal bruk tilpasset deres spesifikke behov.

Steinar Overbeck Cook og Andreas Lord i Element Logic sin testlab.
BILDE: Steinar Overbeck Cook og Andreas Lord fra Element Logic.

Omfattende og vellykket testing

Sammen med RHR utførte Element Logic grundige tester for å forsikre seg om at produktet var klart for lansering. Først var det omfattende testing i laboratoriet ved Element Logics hovedkontor. Deretter kom det store spørsmålet: Ville løsningen fungere i et produksjonsmiljø i drift?

Som eksisterende Element Logic-kunde var elektrogrossisten Onninens lager det perfekte stedet å prøve ut den nye roboten i praksis. Den fungerte feilfritt med programvaren

– Alt fungerte perfekt. Det er tydelig at denne robotarmen kan hjelpe oss med effektivitet, kvalitet og ugunstige arbeidstider. Jeg er sikker på dette er fremtiden innenfor logistikk, ingen tvil om det, sier driftssjef Thomas Fosstveit i Onninen.

– Etter en lang testfase for å forsikre oss om at den robotiserte plukkeløsningen som vi har samarbeidet om, vil gi lønnsomme resultater for kundene våre, er vi nå klare til å lansere den. Løsningen vår er klar til bruk sammen med en hvilken som helst programvare for lagerstyring for å optimalisere lagerytelsen. Grensesnittet er intuitivt, noe som reduserer behovet for opplæring, sier teknisk sjef Steinar Overbeck Cook i Element Logic.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du vite mer?

Kontakt oss