Daglig leder i Element Logic, Dag Adler Blakseth smiler foran kontoret på Kløfta.

Norsk robotfirma nærmer seg milliarden

Element Logic forventer en omsetning på 800 millioner kroner i år, og spår en fremtidig vekst på 40 prosent når lager- og logistikkindustrien i Europa begynner å utnytte robotlagre for fullt.

– Vi ser at terskelen for å bruke robotteknologi blir lavere. For tre til fem år siden trodde vi at markedet ville flate ut, men i stedet ser vi en tydelig vekst. Stadig flere selskaper ønsker å automatisere lagrene sine. Vi har både den lengste erfaringen og de mest moderne og attraktive løsningene. Vi er klare for den store veksten, sier konsernsjef Dag-Adler Blakseth i Element Logic.

– De nyeste robotene fra AutoStore, Black Line, kan gå over 99 prosent av tiden, og de bytter sine egne batterier ved behov. Dette er én av fordelene som gjør lagerdriften mye mer effektiv. Norske og nordiske selskaper var tidlig ute med å ta i bruk robotlagre, blant annet fordi vi har høye kostnader i Norden. Vi har høye leiekostnader for bygninger, høye lønnskostnader og høye kvalitetskrav. Det får oss til å tenke ut alternative løsninger og legger til rette for innovasjon, sier Blakseth.

Internasjonalt ligger selskapet i forkant innenfor robotlagerløsninger, og lanserer nå en helt ny robotarm som fungerer sammen med både større roboter og mennesker.

– Alle bransjeekspertene snakker om robotisering og påpeker at dette er fremtiden for bransjen. Derfor er det veldig morsomt å kunne vise frem løsningen på utfordringene som alle i bransjen står overfor, sier Blakseth.

Løsningen bygger på Element Logics unike programvare brukt sammen med det norskutviklede systemet AutoStore og teknologi fra det amerikanske selskapet RightHand Robotics. AutoStore-roboter kjører rundt og henter kasser, og en helt ny robotarm plukker og sorterer varer. Maskinlæring, automatisering og sømløs integrasjon med forretningssystemer gir raskere og mer effektiv lagerstyring, uten behov for pauser, ferier eller sykefravær.

Element Logic har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, Benelux-landene, Frankrike og Storbritannia, og har identifisert rundt 500 potensielle kunder innenfor sine prioriterte segmenter de nærmeste årene.

– Vi har mange kunder i vekst, og mange kunder er allerede nysgjerrige på automatiserte lagre. Markedet begynner virkelig å modnes, og vi er klare til å utnytte den veksten vi allerede ser. Dette er kunder innenfor både industri og produksjon samt typiske vekstselskaper som møter de økende utfordringene med intralogistikk. De bør automatisere varehusdriften for å opprettholde og styrke konkurranseevnen, forklarer Blakseth.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du vite mer?

Kontakt oss