E-handelsselskapet Cellbes investerer i automatisert lager

Cellbes, en av Nord-Europas ledende e-handelsaktører hadde et trangt og overfylt lager, og hadde behov for å modernisere. De valgte å utvide, outsource driften og automatisere lageret sitt med AutoStore implementert av Element Logic.

"Denne investeringen er et stort skritt for oss, og gir oss muligheten til å fokusere på utviklingen av Cellbes e-handel og vårt totale tilbud. Dette gir oss også muligheten til å fortsette utvidelsen på en profesjonell måte, samtidig som vi kan møte kundenes forventninger til ledetid og levering."

— Administrerende direktør Charlotte Nordén i Cellbes
Smilende Charlotte Nordén, CEO i Cellbes

– Denne investeringen er et stort skritt for oss, og gir oss muligheten til å fokusere på utviklingen av Cellbes e-handel og vårt totale tilbud. Dette gir oss også muligheten til å fortsette utvidelsen på en profesjonell måte, samtidig som vi kan møte kundenes forventninger til ledetid og levering, sier Administrerende direktør Charlotte Nordén i Cellbes.

Fase 1: fokus på plukking og pakking

I fase en av automatiseringen er fokuset på plukking, pakking og administreringen av 62 roboter og 15 operatørporter.

"Vi er glade for at Cellbes har valgt å investere i den gode kvaliteten, kostnadseffektiviteten og fleksibiliteten man får ved å installere en AutoStore løsning fra Element Logic. Automatisering er en naturlig vei å gå når logistikken endres så radikalt som den gjør nå. Spesielt innen detaljhandel og e-handel, med helt andre kompetansekrav."

— Anders Bohlin, salgsdirektør i Element Logic Sverige
Anders Bohlin, salgsdirektør i Element Logic Sverige

– Vi er glade for at Cellbes har valgt å investere i den gode kvaliteten, kostnadseffektiviteten og fleksibiliteten man får ved å installere en AutoStore løsning fra Element Logic. Automatisering er en naturlig vei å gå når logistikken endres så radikalt som den gjør nå. Spesielt innen detaljhandel og e-handel, med helt andre kompetansekrav, sier Anders Bohlin, salgsdirektør i Element Logic Sverige.

AutoStore-systemet er designet for å håndtere 1700 ordrelinjer i timen og har også et banesystem koblet til å håndtere innkommende, utgående, sortering og avfall.

– Dette er et veldig godt ekspempel fra vårt svenske søsterselskap. Kundens lager er overfylt, og effektiviteten må forbedres. Det strategiske grepet de nå gjør med å modernisere, utvide og automatisere lageret sitt med AutoStore, vil bidra til at effektiviteten økes betraktelig, med et system de kan vokse med for å fortsette å møte kundenes økte krav om kort leveringstid, sier Mats Bjerkaas, Managing Director i Element Logic Norge.

Fakta om Cellbes automatiserte lager:

  • 15.000 m2
  • 1.700 ordrelinjer
  • 60.000 kasser
  • 63 roboter
  • 15 karusellporter og banesystemer
  • 200 ansatte

Igangsetting forventes å finne sted sommeren 2022.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om våre automatiserte lagerløsninger?

Kontakt oss