DSV investerer i AutoStore

DSV samler hovedkontor, terminal og lager i nytt bygg i Vestby, hvor automatikk står i fokus. En AutoStore-løsning skal dekke småvarehåndtering og den økende etterspørselen innenfor e-handel.

DSV er en global aktør innen transport og logistikk, med tilstedeværelse i mer enn 90 land med om lag 60,000 ansatte på verdensbasis. Gjennom et internasjonalt nettverk og mange års erfaring, er DSV i stand til å levere tjenester over hele verden på områdene Road, Air & Sea og Solutions. Gjennom investeringen i AutoStore vil DSV ta et vesentlig grep i effektiviseringen av sine eksisterende kunder, samt tilrettelegge for den økende etterspørselen innenfor e-handel.

Systemet ble satt i drift i starten av september og huser i dag 28,000 kasser, 9 roboter og 3 karusellporter. DSV ønsket et system som var fleksibelt, smart og som enkelt kunne skalere i takt med sine sluttkunders behov.

Velprøvd system

«Vi ønsker å være med på netthandelsbølgen, og for å få til dette er vi nødt til å investere i automatikk som ville gi oss kostnadseffektive løsninger. Vår investering er plassbesparende, samtidig som den gir en økt effektivitet på opptil fem ganger manuell håndtering. De viktigste faktorene for DSV i en slik investering var kvalitet, produktivitet, fleksibilitet og pris. Vi valgte Element Logic som en følge av at de kunne vise til et velprøvd system med en rekke kjente referanser. Element Logic er en leverandør vi tidlig fikk tillit til, som også forstod vår butikk med våre utfordringer. Fleksibiliteten og nærheten har vært helt avgjørende for at vi har fått til en god start», sier Alexander Kaasa, Senior Manager Business Development i DSV Solutions.

Foto: Knut Wefring, DSV Norge

 

«Vi er stolte og glade for at DSV, som en av de aller største logistikk- og transportselskapene i verden, valgte å satse på Element Logic og AutoStore. AutoStore passer veldig godt for 3PL- virksomheter med sin fleksibilitet og skalerbarhet, så vi er overbevist om at dette vil gi positive effekter for DSV og deres kunder. Terskelen for å investere i AutoStore blir stadig lavere, og vi ser en merkbar økning av AutoStore-prosjekter også for små og mellomstore bedrifter. DSV med sin ekspertise på drift, kombinert med en AutoStore-løsning og programvare levert av oss, er en god sammensetning som bør være interessant for enda flere bedrifter, store som små. Vi i Element Logic ser frem til et godt og langvarig samarbeid med DSV» sier Mats Bjerkaas, daglig leder i Element Logic Norge.

Fra venstre i toppbildet: Alexander Kaasa, Senior Manager Business Development i DSV Solutions. Morten Kleven, Site Director i DSV Solutions. Ulf Erik Kruger Solheim, Administrerende Direktør i DSV Solutions

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om våre løsninger?

Kontakt oss for mer informasjon!