DSV investerer i 20 automatiserte distribusjonssentere over hele verden

DSV, den globale leverandøren av transport og logistikk, investerer i 20 distribusjonssentre utstyrt med AutoStore-teknologi implementert av Element Logic. Dette vil muliggjøre lagerautomatisering til selskaper i alle størrelser, både i B2B og B2C over hele Europa, Nord-Amerika og Asia.

“Med DSV-distribusjonssentre trenger ikke selskaper å være internasjonale for å få tilgang til automatiserte, konkurransedyktige og effektive lagre. Vi vet at det er et betydelig gap i markedet for automatiserte lagerløsninger for selskaper som ikke har de største volumene. Dette er som oftest fordi automatiserte lagerløsninger, som for eksempel AutoStore, ofte er bare tilgjengelig som en enkeltståendeløsning for større selskaper”, forklarer Ronald Poort, Executive Vice President hos DSV.

– Vi investerer i 20 sammenkoblede automatiserte anlegg over flere kontinenter. Ved å gjøre det gir vi selskaper i alle størrelser muligheten til å få tilgang til DSVs automatiserte løsninger som samsvarer med den enkeltes behov. Element Logic, som er en erfaren internasjonal aktør, har vært en god partner for oss, og har gitt oss fleksibiliteten vi leter etter for å støtte den raske veksten av kontraktslogistikk hos oss i DSV”.

Konseptets mål er å være relevant for både eksisterende og nye DSV-kunder som kan dra nytte av mer fleksibilitet, og samtidig skape en effektiv, kostnadseffektiv og fleksibel løsning for selskapet.

"Element Logic, som er en erfaren internasjonal aktør, har vært en god partner for oss, og har gitt oss fleksibiliteten vi leter etter for å støtte den raske veksten av kontraktslogistikk hos oss i DSV"

— — Ronald Poort, Executive Vice President i DSV
Portrettbilde av Ronald Poort fra DSV

– Med flere tiårs erfaring mellom oss og AutoStore, sammen med implementering av eManager-programvaren vår, vil DSV få et betydelig konkurransefortrinn når de fremover betjener både eksisterende og nye kunder, sier Chief Commercial Officer i Element Logic, Håvard Hallås.

Hallås mener DSVs løsning representerer en spennende mulighet i et marked som er preget av vekst. “Å tilby integrerte løsninger og en felles teknologi på tvers av land og kontinenter gir konkurransefortrinn. Det er en spennende tid for DSV. Som verdens største AutoStore-distributør og en global aktør, gleder vi oss til å jobbe med og støtte kunder med lokasjoner over alle kontinenter. Sammenkoblingen på tvers av lagre gir fleksibilitet i plukk-, emballasje- og leveringsprosessene, da systemet automatisk velger produktet på lageret nærmest leveringsstedet for rask levering.”

Økt fleksibilitet, lavere kostnader og nærmere sluttbrukeren

Optimalisering av lageret for å takle økningen i etterspørselen etter e-handel er en utfordring, spesielt for små og mellomstore selskaper. Det er vanligvis to svake punkter som må adresseres; lagrene må plasseres strategisk nær sluttbrukeren for å sikre rask distribusjon til de nærliggende områdene, samt fleksibiliteten til å håndtere svingninger i etterspørselen.

Med DSVs distribusjonssentre blir disse svake punktene adressert. Goods-to-person automatiserte arbeidsstasjoner i plug & play-format gjør det mulig for DSV å imøtekomme økningen i for eksempel e-handelen ved at lageransatte nå jobber mer effektivt enn før.

"Med flere tiårs erfaring mellom oss og AutoStore, sammen med implementering av eManager-programvaren vår, vil DSV få et betydelig konkurransefortrinn når de fremover betjener både eksisterende og nye kunder"

— Håvard Hallås, Chief Commercial Officer i Element Logic
Håvard Hallås smiler i portrettbilde

Tar for seg mangelen på arbeidskraft

Poort sier at den raske økningen av e-handel og behovet for stykkplukk gjør automatiserte varehus avgjørende: “Disse goods-to-person-plukksystemene fjerner mye prosessavfall og gjør det mulig for oss å bruke våre ansatte til jobber de gjør best”.

Spesielt i høysesonger er verdien av skalerbar automatisering viktig. Det er mer utfordrende å skalere opp og legge til flere personer i de allerede overfylte gangene i et manuelt lager. Automatisering sin reelle verdi kommer frem i å være konsistent, og når etterspørselen er på topp.

Automatiserte lagre implementert av Element Logic som allerede er i drift: Kolding i Danmark, Oslo i Norge, Helsingfors i Finland og Venlo i Nederland. Lagre som kommer de neste månedene er: Tamworth i Storbritannia, Duisburg i Tyskland, Barcelona i Spania, Hedehusene i Danmark og Stockholm i Sverige.

Ytterligere lagre i Europa, Nord-Amerika og Asia-Stillehavsregionen er planlagt i løpet av de neste årene.

Mer informasjon

Les mer om DSV Fulfillment Factory-konseptet på DSV.com.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om optimalisering av ditt lager?

Kontakt oss for mer informasjon