3D-modell av Scheitlin sitt AutoStore-lager

Det sveitsiske selskapet Scheitlin-Papier AG investerer i AutoStore fra Element Logic

Løsningen vil bli installert i Niederuzwill, Sveits, og muliggjør lagring og plukking på to separate nivåer.

Det familiedrevede selskapet, Scheitlin-Papier AG, tilbyr sine kunder løsninger og produkter innen profesjonell rengjøring, medisin, hygiene, catering og emballasje. Produktsortimentet består av mer enn 12.000 artikler, hvorav halvparten alltid må være tilgjengelige. I tillegg til standardartikler selger Scheitlin-Papier skreddersydde produkter samt spesialartikler for å kunne forsyne kundene med “alt fra én enkelt kilde”. Nå skal Scheitlin-Papier bygge et nytt og moderne logistikksenter, med en AutoStore-løsning for lagring av små artikler, implementert av Element Logic.

«I tillegg til de mange fordelene ved et AutoStore-system, var Element Logic sin ekspertise en nøkkelfaktor ved valg av leverandør», sier Claudia Scheitlin, medeier i Scheitlin-Papier AG.

Bygget for fremtidig utvidelse

Det nye logistikksenteret vil bestå av en AutoStore på to nivåer, hvor øverste nivået vil inneholde rundt 15.000 kasser på bare 400 kvadratmeter. Opptil 15 kasser er stablet oppå hverandre og utgjør en høyde på litt over fem meter. Tre små R5-roboter jobber på toppen av griden og håndterer lagring, flytting og henting av kasser. Ved ordreplukking vil robotene flytte kassene med de ønskede artiklene til to arbeidsstasjoner (svingporter) i kjelleren. Ytterligere to arbeidsstasjoner kan installeres ved fremtidig utvidelse.

I det planlagte AutoStore-systemet ser du hvordan arbeidsstasjonene går på tvers av etasjene

Gir maksimal fleksibilitet

Designet av systemet er tilpasset mellom to vegger, noe som eliminerer behovet for to sidepaneler. Arbeidsstasjonene er på nivået under AutoStore-kuben. Her er også pakkeområdet og forsendelsesforberedelsene plassert, slik at materialflyten integreres uten omveier. For å sikre separate brannvernområder for de to bygningsnivåene er arbeidsstasjonene utstyrt med horisontale branndører.

“Både når det gjelder tilpasning til lokale forhold og når det gjelder kundespesifikt utstyr og fremtidig skalerbarhet, gir våre løsninger maksimal fleksibilitet,” sier Joachim Kieninger, direktør strategisk forretningsutvikling for D-A-CH-regionen i Element Logic. “Dette gjør at vi kan utvikle og implementere en optimal løsning, uansett bransje og krav.”

Fakta og nøkkeltall Scheitlin-Papier AG

Arbeidsstasjoner: To stasjoner, med mulighet for installasjon av ytterligere to arbeidsstasjoner ved utvidelse

Antall kasser: 15.000

AutoStore roboter: 3 R5 roboter

Størrelse på grid: 400m2

I full drift: april 2003

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du lære mer om våre automatiserte lagerløsninger?

Kontakt oss