Castik Capital kjøper over 50 prosent av Element Logic: Posisjonerer selskapet for ytterligere vekst

Norske Element Logic, verdens første AutoStore-partner og verdens største distributør av AutoStore-anlegg i 2020, annonserer i dag at det tyske oppkjøpsfondet Castik Capital går inn som en majoritetseier i selskapet.

Castik Capital kjøper over 50 prosent av selskapet, og vil dermed inngå som eier sammen med Element Logics grunnleggere Dag-Adler Blakseth og Kjell Blakseth, selskapets ledergruppe og ansatte.

Vi er veldig fornøyde med å få Castik ombord, de er en god match for Element Logic og vil være en veldig god partner for selskapet fremover. Sammen vil vi fortsette den utrolige reisen vi har startet på, samtidig som vi holder på «the Element Way» og vår unike selskapskultur med menneskene i fokus. Det er utrolig mange spennende muligheter som åpner seg opp når vi legger Castiks ekspertise til vår egen kompetanse, erfaring og ambisjoner, sier administrerende direktør i Element Logic, Dag-Adler Blakseth.

Element Logic, med hovedkontor på Kløfta, er spesialister på automatiserte lagerløsninger sentrert rundt AutoStore-systemet. Selskapet ble grunnlagt i 1985 og har i dag 170 ansatte over hele Europa som designer, implementerer og supporterer et bredt spekter av automatiserte og statiske lagerautomatiseringsløsninger for kunder i en rekke bransjer i Europa, supplert med egenutviklet proprietær programvare og teknologi.

Element Logic leverte de ti første AutoStore-anleggene i verden, og implementerte i 2020 flere AutoStore-anlegg enn noe annet selskap.

Selskapet har oppnådd en enorm vekst de siste årene, og avsluttet i 2020 med en omsetning på mer enn 1 milliard norske kroner. Med fulle distribusjonsrettigheter for AutoStore i Europa har Element Logic utvidet og etablert seg i flere markeder de siste årene. I tillegg til nye markeder som Frankrike, Polen, Benelux og Tsjekkia, åpnet selskapet nylig kontorer i Spania og Finland.

Som majoritetseier har Castik som mål å støtte Element Logic i deres ekspansjon i Europa, samt å utforske ytterligere muligheter for å utvide selskapets tjenester og programvarefunksjoner, delvis gjennom selektive fusjoner og oppkjøp.

– Vi er veldig glade for muligheten til å inngå et samarbeid med Dag-Adler og resten av Element Logic-teamet, og bidra til fortsatt vekst for selskapet. Element Logic har oppnådd en fantastisk vekst de siste årene i et marked for lagerautomasjon som fortsatt er i startgropen, sier partner i Castik Capital, Michael Phillips.

Transaksjonen er forventet å finne sted i juli 2021.

Om Castik Capital

Castik Capital S.à r.l (“Castik”) forvalter investeringer i private equity. Castik er en europeisk multi-strategi investeringsforvalter som kjøper opp betydelige eierposisjoner i private og offentlige selskaper i Europa hvor langsiktig verdi kan genereres gjennom aktive samarbeid med grunnleggere og ledergrupper. Castik ble grunnlagt i 2014, er basert i Luxembourg og fokuserer på å identifisere og utvikle investeringsmuligheter over hele Europa. Rådgiveren til Castik er Castik Capital Partners GmbH, basert i München. Investeringene gjøres av det Luxembourg-baserte EPIC II-fondet.

For mer informasjon om Castik, besøk: https://www.castik.com/

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Se flere nyheter

Les flere nyheter her