Stilisert produktbilde av den nye Blackline roboten til AutoStore

Ahlsell investerer i AutoStore-anlegg

Det nye anlegget skal står klart rett etter sommerferien, og 20.000 kasser og Black Line roboter vil bidra til å kunne oppnå nærmere 80% av alle linjene som plukkes på Ahlsells Logistics Center (LC).

– Med veksten på logistikksenteret utgjør både plass og ressurser en konstant utfordring i de korte produksjonsvinduene vi har i logistikken vår. Derfor har vi nå besluttet å investere i et splitter nytt AutoStore-anlegg, med 20.000 kasser, 18 roboter, 8 innlagringsporter og 5 plukkeporter, sier Odd Hannestad, Logistikkdirektør i Ahlsell.

Mens dagens automasjonsanlegg plukker om lag 60% av alle linjene, er ambisjonen med det nye anlegget å kunne plukke nærmere 80%.

– Større kasser og kraftige Black Line roboter gjør at vi kan lagre langt flere artikler, forteller Logistikkdirektøren.

Effektiv arealutnyttelse

Logistikkdirektøren forteller at valget av leverandør falt på Element Logic som kan levere en Autostore-løsning som er svært driftssikker, har høy lagringskapasitet i forhold til fotavtrykk, og kan bygges ut på en enkel  og effektiv måte.

– Element Logic har en solid organisasjon for å kunne serve de høye kravene Ahlsell har til en sikker og effektiv produksjonstid. Så er det jo også helt innafor at leverandøren har sitt hovedkvarter på Kløfta, smiler logistikkdirektøren.

Chief Commercial Officer i Element Logic, Håvard Hallås er fornøyd med å ha fått tilliten til å levere et nytt automatisert lagersystem for et av landets mest spennende grossister.

 

Element Logic CFO Håvard Hallås

 

– Vi har stor tro på at løsningen vil gi Ahlsell et stort løft for effektiv arealutnyttelse og forbedret plukk- og innlagringskapasitet. Vi har store forventninger til kombinasjonen av innlagring til Autostore og deres eksisterende MiniLoad i samme område. Systemet gir meget stor arealutnyttelse og kan enkelt skaleres opp både for eventuell fremtidig økt lagring- og transaksjonskapasitet. Anlegget leveres med siste versjon av ny teknologi fra Element Logic og AutoStore, med blant annet Blackline roboter og Element Logics egen softwareplattform som styrer både AutoStore og banesystemet rundt.

 

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

På tide å ta grep om internlogistikken i din bedrift?

Kontakt oss